Stiri Romania

Klaus Iohannis: Condamn ferm atacul terorist din Barcelona! Imi exprim condoleantele pentru familiile victimelor!

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, pe Twitter, atacul terorist din Spania si a transmis condoleante famiilor victimelor. De asemenea, premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj in urma atentatului de la Barcelona.

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, pe Twitter, atacul terorist din Spania si a transmis condoleante famiilor victimelor.

„Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Condoleantele mele pentru famiiliile victimelor. Solidaritate cu Spania”, se arata in mesajul presedintelui, postat pe Twitter.

Loading...

Premierul Mihai Tudose a scris, pe Facebook, un mesaj pe tema atacului terorist din Spania, afirmand ca, in aceste momente „de grea incercare”, isi exprima regretul fata de tragedia din Bercelona.

„in aceste momente de grea incercare, ne exprimam regretul fata de tragedia de la Barcelona si urmarim cu foarte mare atentie evolutia situatiei”, a scris el.

Premierul reaminteste ca, la nivelul Ambasadei Romaniei la Madrid, a fost instituita o celula de criza, iar Consulatul General al Romaniei la Barcelona este in legatura permanenta cu autoritatile locale.

„Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de cei din Barcelona si familiile lor!”, mai scrie Mihai Tudose.

O furgoneta a intrat in multime, joi seara, in centrul Barcelonei, pe celebra strada Las Ramblas. Autoritatile spaniole au confirmat ca este vorba despre un atac terorist, iar atentatul a fost revendicat la scurt timp de gruparea jihadista Statul Islamic (ISIL/Daesh).

Ministrul spaniol de Interne, Joaquim Forn, a anuntat ca bilantul atacului este de 13 morti si cel putin 50 de raniti. Initial, politia confirmase un singur deces si 32 de raniti, din care 10 grav. Presa locala anuntase insa ca cel putin 13 persoane si-au pierdut viata in atac, fapt ce s-a confirmat. Bilantul negru ar putea creste, in orele urmatoare.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP