Klaus Iohannis avertizeaza: „Guvernul minte. Se prefigureaza o catastrofa nationala”

1180

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca Guvernul minte, el punctand ca Executivul putea sa faca rectificare bugetara in orice domeniu fara niciun aviz de la CSAT, cu exceptia zonei de securitate nationala.

“Iata o noua minciuna marca PSD si o noua minciuna a Guvernului incompetent Dancila. Nu-mi place sa repet aceste lucruri. Guvernul ii minte pe romani. Guvernul poata sa faca rectificare bugetara cu exceptia zonei de securitate nationala. Citesc la gazeta ca nu poate sa dea pensii sau salarii, bani la scoli – este o mare mare minciuna. Guvernul poate sa faca rectificare pe sanatate, educatie, pensii, salarii, pe agricultura, aici se prefigureaza o catastrofa nationala, insa vad ca nu ii preocupa aceasta chestiune”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, la Sibiu.

El a sustinut ca pot exista doua ipoteze in privinta acestei “minciuni”, cea mai probabila fiind ca Executivul nu are bani sa plateasca pensii si salarii.

“Putem sa ne punem intrebarea de ce minte Guvernul? Doar incompetenta Guvernului cred ca nu este o explicatie suficienta in acest caz. Sunt doua ipoteze: prima ipoteza ar fi ca cei din Guvern nu citesc legile. Este totusi o ipoteza putin verosimila, fiindca sunt si specialisti in Guvern, functionari, care citesc legea. A doua ipoteza este mult mai grava si tine de constructia insasi a bugetului. Eu am atras atentia inca de la inceput ca PSD construieste un buget iresponsabil, un buget care nu poate fi pus in practica si am atras atentia in foarte multe randuri ca PSD si acest Guvern vor ajunge in situatia de a nu plati pensii si salarii fiindca nu au bani. Cred ca aceasta ipoteza este mai probabila decat prima si cred ca aici Guvernul trebuie sa dea niste raspunsuri foarte clare. Este inadmisibil sa construiasca o intreaga poveste publica la televizor cum ca presedintele blocheaza rectificarea bugetara, ca nu se pot plati pensii. Minciuna! Se pot rectifica si pensiile, si banii pentru scoli, si banii pentru spitale, fara niciun aviz de la CSAT, dar avand acest Guvern incompetent eu nu pot sa dau drumul la un aviz in CSAT fara o analiza foarte temeinica, fiindca aici vorbim de securitatea nationala, nu de altceva. Am convocat CSAT, vom face o analiza foarte-foarte serioasa a proiectului care priveste securitatea nationala, restul este raspunderea Guvernului si nu a altcuiva”, a subliniat seful statului.

Despre bugetul Administratiei Prezidentiale, Iohannis a precizat ca nu acesta este subiectul.