Stiri Romania

Klaus Iohannis a promulgat legea privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot!

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot. Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind promulgarea Legii pentru realizarea „Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol” aferenta programului de inzestrare esential „Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)”.

Seful statului anuntase ca va promulga aceasta lege ”imediat ce va ajunge” la el, presedintele spunand ca a fost ”neplacut surprins” de absenta parlamentarilor PSD de la lucrarile Comisiei de aparare, in care trebuia discutat acest subiect.

Loading...

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat, la finalul unei dezbateri la care a participat la Universitatea din Ploiesti, intrebat despre escala secretarului de stat american Rex Tillerson la Bucuresti, ca nu stie daca exista o legatura directa intre vizita acestuia si amanarera discutiilor privind cumpararea sitemului de rachete Petriot de la Guvenrul american din cauza lipsei de cvorum.

”Nu stiu daca exista o legatura directa intre aceste doua evenimente, dar pot sa va spun ca am fost foarte neplacut surprins cand, intr-o comisie a Parlamentului Romaniei, trebuia discutata o chestiune vitala pentru securitatea nationala si un anumit grup de parlamentari pur si simplu a considerat ca nu este cazul sa mearga acolo, o abordare totusi nepotrivita si cred ca este bine ca si-au dat seama si dumnealor ca este nepotrivita, au corectat-o intre timp, a trecut prin ambele camere si imediat ce va ajunge la mine aceasta lege o sa fie promulgata si va merge mai departe”, a afirmat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind achizitia sistemului de rachete Patriot a fost adoptat marti de Camera Deputatilor, forul decizional, dupa ce cu o zi inainte a fost adoptat si de Senat.

Astfel, pana la 1 decembrie va putea fi semnat contractul cu SUA pentru achizitia rachetelor, urmand ca pana la jumatate lunii viitoare sa fie platita si prima transa de 910 milioane de dolari.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP