Stiri Romania

Klaus Iohannis a calatorit cu trenul la Ploiesti! Este nevoie de o mai mare implicare din partea celor responsabili!

Presedintele Klaus Iohannis a calatorit, miercuri, cu trenul la Ploiesti unde participa la dezbaterea „Orasele Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiesti”.

Seful statului a postat pe Facebook o fotografie din tren in care apare alaturi de consilierii prezidentiali Cosmin Marinescu si Laurentiu Stefan, dar si alti reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale.

„In drum spre Ploiesti, pentru a discuta despre viitorul smart al oraselor din Romania”, a scris Iohannis pe pagina sa.

Loading...

Seful statului a ajuns in Gara Ploiesti Sud in jurul orei 17.00 si a spus ca a fost o calatorie placuta.

„A fost o calatorie foarte placuta. A trecut ceva timp si am vrut sa vad personal cum se circula cu trenul, iar aceasta calatorie a fost placuta. Am vrut sa dau si un semnal despre nevoia de mobilitate, care face parte din conceptul de stat modern”, a afirmat Iohannis.

El a mai spus ca pe ruta Bucuresti-Ploiesti lucrurile functioneaza rezonabil, dar este nevoie de o mai mare implicare din partea celor responsabili.

„Mi-ar fi dificil sa merg cu trenul de la Bucuresti la Sibiu, pentru ca ar dura foarte mult. Lumea zice ca o calatorie cu trenul pana la Sibiu dureaza sapte ore, ceea ce nu este rezonabil”, a mai spus Iohannis.

intrebat daca si-a cumparat bilet si cat costa, el a raspuns: „Credeti ca merg fara bilet? (..) in jur de 26 de lei, cu clasa 1”.

De asemenea, intrebat despre intarzierile pe care le acumuleaza trenurile, Iohannis a raspuns: „si acesta este un aspect daca vrem sa folosim trenul pentru a circula prin tara si bine ar fi sa ajungem iarasi acolo”.

Seful statului participa la dezbaterea „Orasele Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploiesti” de la ora 17.30, la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiesti.

”Dezbaterea are loc in contextul in care ne apropiem de intrarea in anul Centenarului Marii Uniri, un prilej important in care se poate trage linie, se poate face o analiza in legatura cu locul in care se afla Romania in acest moment, in ce stadiu de dezvoltare sunt comunitatile Romaniei, dar si un prilej important pentru alesi sa isi informeze cetatenii in legatura cu perspectivele pe care le au in vedere, privind dezvoltarea zonelor rurale si urbane in perioada urmatoare”, declara Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP