Sanatate

Iti place sa asculti muzica – Iata ce efect are asupra activitatii inimii tale!

 

Cei mai multi dintre noi nu ne imaginam sa treaca o zi fara sa ne delectam auzul cu putina muzica indiferent de genul acesteia. Citeste in continuare pentru a afla care este legatura dintre ascultarea muzicii si activitatea inimii.

Loading...

Persoanele care asculta muzica isi maresc in mod semnificativ ritmul cardiac, dar un tempo lent reduce acest efect, sustine un studiu realizat de Institutul de Cercetare si Muzicologie de la Universitatea din Gent (IPEM).

Pentru a afla mai multe despre calitatile stimulante sau relaxante ale muzicii, cercetatorii de la IPEM au observat influenta muzicii asupra ritmului cardiac. Mai intai, ei au masurat pulsul unor voluntari in stare de relaxare. Apoi aceste persoane au ascultat genuri diferite de muzica, mai rapida sau mai lenta decat ritmul lor cardiac.

Inima participantilor la studiu a inceput sa bata mult mai rapid atunci cand au ascultat muzica, spune prof. Edith Van Dyck. „Accelerarea ritmului muzicii nu a stimulat mai mult ritmul cardiac. Dar, atunci cand ritmul se reducea, acest lucru avea un efect asupra pulsatiilor pe minut, iar cel stimulant al muzicii se diminua, scrie levif.be.

Ritmul cardiac revenea la un numar de batai pe minut apropiat de cel masurat in timp ce persoana in cauza nu asculta muzica”. Aceste rezultate sunt importante pentru o mai buna intelegere a rolului benefic al muzicii in viata noastra cotidiana.

Terapeutii si sportivii s-ar putea folosi de avantajele acestei descoperiri, a mai adaugat cercetatoarea belgiana.

Sursa: rador.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP