Irina Onescu, primarita care arata ca se poate: „Am parul roz, tatuaj pe spate, vorbesc mult si colorat! Refuz sa ma vand, indiferent de oferta!

45812

Irina Onescu, primarita din Petris, Arad, explica independenta sa politica.

„Sunt femeie, am 32 de ani, sunt necasatorita, am parul roz, tatuaj pe spate, vorbesc mult si colorat si nu prea dau pe la biserica. Unde mai pui ca sunt si mitica (bucuresteanca). si da, cu toate astea, de un an de zile sunt Primarul comunei Petris din judetul Arad.

Un Primar tanar, independent si idealist, care crede in oameni si in potentialul lor de a face lucruri marete. Ce sa mai, o naiva…
Neinregimentarea mea politica este o optiune personala, desi, ca tot omul, am si eu propriile afinitati in acest sens.

Sunt liberala in gandire, un liberalism ideologic care insa nu ma face atat de fanatico-absurda incat sa cred ca orice alta doctrina este gresita ori sa critic optiunile altora. Am zis-o si o voi mai spune, in parcursul meu administrativ inca nu am intalnit oameni care sa ma forteze sa ii privesc prin prisma culorii politice. Asta pentru ca nu imi sta in fire sa fiu neprietenoasa si nici sa am prejudecati.

Nu am nimic de impartit cu nimeni si nu port pica celor care nu ma plac, nu ma sustin sau nu sunt de acord cu mine. si nu spun lucrurile astea doar pentru ca suna bine, ci pentru ca sunt adevarate si ma caracterizeaza.
Mi-am asumat un job care imi cere sa reprezint echidistant interesele unei mase neomogene de indivizi, care in ansamblul ei se numeste „comunitate”. Cum as putea face asta daca m-as pozitiona solidar cu doar o parte din ei si i-as marginaliza pe ceilalti?

imi cer scuze daca in idealismul meu refuz sa ma conformez sau sa ma adaptez sistemului administrativ traditional, slugarnic, parvenit si avid de putere. Oamenii sunt satui de circ si hotie. Iar eu sunt inainte de toate om.
M-am implicat in administratia publica pentru a incerca sa schimb ceva in bine, nu pentru a ingrosa randurile celor servili. stiu, nu incalzeste pe nimeni integritatea mea, dar va intreb: cum poate un om care nu se respecta pe sine sa ii respecte pe altii?

Daca erai rosie… Daca erai albastra… Daca erai mov… NU, fratilor!
Alternanta la putere e fireasca. Azi rosu, maine albastru, poimaine mov… Singura constanta a curcubeului politic trebuie sa fie responsabilitatea actului de guvernare. Asta trebuie sa primeze. Asta trebuie sa conteze. Alternanta trebuie sa fie dictata doar de un esec in a reprezenta interesele sociale si economice ale tarii. si NU, nu trebuie sa fim pasivi, sa plecam capul ori sa ne resemnam intr-o auto-indusa neputinta. Vrei sa se schimbe ceva in tara asta? Ia atitudine!

intr-o Romanie in care pana si banii au un pret, singurul lucru pe care il poti vinde dar nu il mai poti rascumpara este omenia. Eu refuz sa ma vand, indiferent de oferta! #haicaputem.