Iohannis, la Universitatea Politehnica Bucuresti: „Educatia romaneasca, intr-un moment de cumpana”

394

Prima reuniune a Consiliului National al Rectorilor din noul an universitar a fost organizata joi, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, institutie care celebreaza in acest an 200 de ani de la infiintare.

La eveniment a participat si presedintele Klaus Iohannis. „Educatia romaneasca se afla intr-un moment de cumpana, in care decziiile prezente vor determina capacitatea sa de a raspunde corect provocarilor viitorului. Universitatile sunt din ce in ce mai expuse globalizarii si sunt obligate sa devina tot mai competitive”, a spus presedintele.

Universitatea Politehnica din Bucuresti este prima scoala de ingineri infiintata in Romania. Traditiile universitatii sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei scoli tehnice superioare cu predare in limba romana, la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti. De-a lungul existentei sale, universitatea a fost unul dintre principalii actori ai industrializarii, dar si un loc de unde mari personalitati au scris pagini din istoria Romaniei. De la Anghel Saligny, la Spiru Haret sau Gheorghe Duca, universitatea a inovat modul in care romanii au construit, au invatat sau au calatorit. in prezent, Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai mare universitate cu profil tehnic din tara si unul dintre cele mai importante centre de cercetare la nivel regional, se arata in comunicat.

Sursa: Agerpres