Investitia de un miliard de euro care ar pune Romania in topul parcurilor eoliene din lume!

673

O firma olandeza vrea sa faca un parc eolian gigantic in Romania, iar primul beneficiar e statul olandez. Proiectul presupune realizarea unui parc eolian de 1.000 de MW care ar fi al cincilea din lume din punct de vedere al puterii instalate si care ar presupune o investitie de 1 miliard de euro.

Proiectul ar putea fi demarat chiar in acest an, spune directorul general al companiei NeRo Renewables. Totul depinde de o decizie a Guvernului olandez, care este asteptata in al doilea trimestru al acestui an, potrivit Economica.net. Odata definitivat proiectul, capacitatea instalata a parcurilor eoliene din Romania, situata in jurul a 3.000 MW, ar creste cu 30%.

CEO-ul Nero Renewables a declarat ca firma are toate autorizatiile pentru constructia giganticului parc eolian.

„Referitor la autorizatii si la avizul tehnic de racordare (ATR), toate avizele au fost obtinute cu mai multi ani in urma si vor fi actualizate in acord cu decizia finala a Nero privind tehnologia turbinelor care vor fi folosite. Au fost de asemenea semnate acorduri pe termen lung pentru 5.000 de hectare de teren cu autoritatile locale si cu proprietarii”, a declarat Gauthier van Weddingen, seful NERO Renewables NV.

NERO Renewables, o companie inregistrata in Olanda a facut de mai multa vreme public un proiect de investitie in Romania: 362 de turbine eoliene, cu o capacitate de circa 1.000 MW, amplasate in doua zone din tara. Primul ar urma sa fie in judetul Buzau, in care ar fi vorba despre 120 de turbine, de 4 MW fiecare, iar al doilea, in sudul Dobrogei: 242 de turbine, cu o capacitate de 2 MW fiecare.

Sursa: Economica.net