Sanatate

In butoi se afla un aliment care te poate proteja de cancer!

Varza este una dintre legumele nelipsite din bucataria traditionala romaneasca.  E bine de stiut ca acest produs nu este doar gustos, ci prezinta numeroase beneficii pentru sanatate. Prin continutul bogat de substante nutritive, zeama de varza revitalizeaza organismul si-l tonifica.

Varza este regina incontestabila printre legumele cu proprietati benefice organismului. A fost si inca este folosita ca remediu universal, datorita calitatilor terapeutice antitumorale, antioxidante si antiinflamatoare. Este un bun remineralizant si tonifiant. Orice leguma este de preferat a se consuma in stare cruda insa varza este la fel de buna si dupa conservare.    Proprietatile acestei legume se pastreaza si dupa intrarea ei in fermentatie, astfel ca in compozitia verzei murate se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.

Loading...

Varza murata poate preveni aparitia cancerului, sustine nutritionistul bulgar Donka Baikova. In sezonul virusurilor, alimentul traditional al bulgarilor reprezinta un medicament natural.

Varza murata contine multe vitamine si aduce in organism bacterii producatoare de acid lactic, un probiotic natural. Singurul minus este concentratia mare de sare, astfel incat nutritionistii recomanda ca solutia sarata sa fie de doar 2%, scrie 24chasa.bg.

„Varza murata reduce mediul favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene si previne aparitia cancerului. In al doilea rand, substantele benefice trec prin bariera intestinala si ajung la ficat, inhiband producerea de colesterol si de trigliceride. Aceste bacterii lactice reduc reactiile alergice din organism.

De asemenea, varza murata ofera protectie mucoproteica, scazand cu cel putin 30% riscul de a dezvolta cancer, in special cancer de colon. Exista studii care demonstreaza ca un consum de varza murata de doua ori pe saptamana reduce considerabil riscul de cancer de san”, a mai spus prof. Donka Baikova.

Sursa: antenasatelor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP