Ilie Nastase, interzis la Wimbledon! Agentii de paza sunt in alerta!

573

Comportamentul de la meciul Cirstea-Conta din Fed Cup l-a transformat pe Ilie Nastase in persona non grata la Wimbledon.

Fortele de ordine de la Wimbledon au primit o fotografie cu Ilie Nastase, care a fost interzis de organizatori la al treilea turneu de Grand Slam al anului, dupa ce a fost suspendat provizoriu de Federatia Internationala de Tenis, a anuntat, marti, The Telegraph.

Conform sursei citate, personalul G4S de la fiecare poarta a arenelor londoneze a fost informat ca Nastase nu poate intra la meciuri nici daca are bilet.

Purtatorul de cuvant al All England Lawn Tennis Club a confirmat aceasta informatie, potritit stirileprotv.

In replica, Ilie Nastase a spus ca stie ca i-a fost refuzata acreditarea pentru turneul de la Londra, insa masura de a fi evacuat daca isi cumpara bilet si asista ca un simplu cetatean i se pare abuziva.

Mai mult, Nastase a contestat suspendarea provizorie impusa de Federatia Internationala, iar cauza se va judeca la New York. Turneul de la Wibledon este al treilea turneu de mare slem la care tenismenul a primit interdictie dupa ce a adresat cuvinte jignitoare jucatoarei britanice Johanna Konta si antrenoarei acesteia in aprilie la meciul de FED CUP organizat in Romania. Masura a mai adaugat Nastase i se pare potrivita pentru un detinut evadat sau pentru un criminal, iar in opinia lui, Federatia il poate suspenda doar pentru competitia unde a gresit nu pentru toate.

Federatia Internationala de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Nastase dupa comportamentul jignitor la adresa arbitrilor si oaspetilor, pe care l-a avut la intalnirea de Fed Cup Romania – Marea Britanie, astfel ca el nu mai are acces la competitiile ITF. Forul international urmeaza sa ia o decizie definitiva in cazul lui Nastase.

Ca tenismen, Ilie Nastase a fost de doua ori finalist la simplu la Wimbledon (1972 si 1976) si a castigat o data finala la dublu (1973), in echipa cu Jimmy Connors. Pentru aceste performante, Nastase era invitat sa asiste la partidele de la All England Club din Loja Regala, destinata celebritatilor si prietenilor turneului de la Wimbledon.