Stiri Romania

IGSU testeaza mijloacele de alarmare pentru populati! In prima zi de miercuri a fiecarei luni vor suna alarmele in toata tara!

Miercuri dimineata, de la ora 10:00, au sunat alarmele in toata tara si asa se va intampla lunar, de acum inainte. IGSU a decis sa verifice periodic daca mijloacele de alarmare sunt functionale si capabile sa atentioneze populatia cu privire la anumite pericole.

Exercitiul care se va desfasura maine nu este o premiera, fiind a doua actiune de amploare dupa cea din luna aprilie. Scopul urmarit este verificarea echipamentelor din dotare, dar si a procedurilor de avertizare si alarmare.

Loading...

„Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10:00-11:00, vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente la nivel national.

Simularile vor incepe miercuri, 02 august, si vizeaza atat verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), dar si a celor cu actionare locala”, se arata intr-un comunicat remis presei de IGSU.

Cetatenii sunt asigurati ca nu e niciun motiv de ingrijorare, aceste exercitii periodice fiind „necesare si benefice”.

La actiunea similara intreprinsa in luna aprilie, timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national.

Alarmele sunt folosite cel mai des in cazul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor, arata sursa citata.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP