Igor Dodon si familia sa, implicati intr-un accident grav! Masina presedintelui republicii Moldova s-a rasturnat!

522

Presedintele Moldovei, Igor Dodon, a fost implicat intr-un grav accident rutier, pe soseaua Chisinau-Calarasi. Starea lui Igor Dodon este buna, acesta avand doar cu cateva zgarieturi si vanatai, afirma seful Serviciului Protectie si Paza de Stat, Anatolie Golea. in masina mai erau fiul sau si mama sa.

Potrivit politiei din Moldova, in accidentul rutier au fost implicate doua vehicule. Presedintele Moldovei Igor Dodon si doi membri ai familiei sale au fost transportati la spital, dupa ce masina in care se aflau a fost implicata intr-un accident rutier produs pe soseaua Chisinau-Calarasi.

Igor Dodon si membrii familiei sale s-au ales cu multiple traumatisme in urma accidentului de ieri. Presedintele are o problema la coloana vertebrala, iar mama acestuia a suportat o interventie chirurgicala. Anuntul a fost facut de fostul purtatorul de cuvant al sefului statului Ion Ceban, intr-o postare pe Facebook.

Ceban a mai scris ca din imagini este evident faptul ca accidentul a fost provocat intentionat si trebuie tratat ca un semnal de avertizare.

„Domnul presedinte a evitat sa dezvaluie detalii despre consecintele accidentului, fiindca nu a vrut sa puna accent pe starea sa, dar am aflat ca de fapt au fost inregistrate un sir de traumatisme, atat la dumnealui, la coloana vertebrala, cat si la copilul sau si mama sa, care a suportat deja o prima interventie chirurgicala. Ne rugam pentru sanatatea familiei prezidentiale, care din fericire a iesit fara victime din acel accident foarte si foarte dubios. Dupa toate evidentele care reies din imagini, el a fost mai curand unul inscenat, decat intamplator si il tratam cel putin ca pe un semnal de avertizare, daca nu ca pe o tentativa direct la viata si sanatatea sefului statului”, a scris Ceban.

Cu o reactie a venit si presedintele Parlamentului, Andrian Candu, care s-a aratat dezamagit de comentariile moldovenilor. Oficialul a scris intr-o postare pe o retea de socializare ca trebuie sa dam dovada de omenie in orice situatie, dincolo de competitia politica si indiferent de simpatii si antipatii. De asemenea, seful legislativului a mentionat in postarea sa ca a vorbit cu presedinte Dodon si i-a urat insanatosire grabnica.

„Am discutat cu dl presedinte Dodon ca sa ma asigur ca este bine dupa accidentul auto in care a fost implicat. Dincolo de competitia politica, indiferent de simpatii si antipatii, trebuie sa ramanem oameni. Comentariile care au invadat spatiul public m-au dezamagit. Trecem printr-o criza de moralitate cand lupta pentru putere este pusa mai sus decat compasiunea si omenia.

Personal, am trecut printr-o tragedie in familie legata de un grav accident auto. Recuperarea a fost grea, dar posibila datorita sustinerii de care am avut parte.

In istorie tarile si societatea s-au dezvoltat si au avut salturi calitative numai impinse de emotii pozitive si incredere. Dezvoltarea statului nostru si a noastra ca societate este posibila numai prin toleranta, respect reciproc si grija. Indiferent ca acesta este Presedintele Republicii Moldova, cei 7 cetateni turci si familiile lor sau alti oameni, compasiune, intelegere si respect trebuie sa fie pentru toti. Dle Presedinte Dodon Igor, recuperare cat mai grabnica. Sanatate familiei si celorlalti implicati in accident”, a scris Andrian Candu, presedintele Parlamentului.