Stiri Romania

Igor Dodon avertizeaza Romania: „Bai baieti, nu va jucati cu focul”

Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon a transmis un mesaj uluitor. Igor Dodon a aparut miercuri la postul privat de televiziune TVC 21 si a acuzat Romania ca vrea sa faca sa dispara de pe harta tara pe care o conduce. „La nivel economic, social, umanitar totu-i bine pana se ajunge la aceea ca ei vor sa ne lichideze statalitatea. Bai baieti, nu va jucati cu focul”, a spus Dodon, citat de MoldNova.

Pe de alta parte, Dodon a spus ca deputatii socialisti de la Chisinau care au in continuare cetatenie romana, desi critica Romania si UE si au spus ca vor renunta la cetateania tarii noastre, sunt in realitate victimele regulilor complicate ale autoritatilor de la Bucuresti.

Loading...

„stiti cate acte trebuie adunate. Ca ei sunt hatri romanii astia. Sunt interesanti fratii acestia ai nostri: ca sa obtii cetatenia, ti-o dau foarte repede, dar ca sa te dezici de ea, trebuie sa mergi sa strangi tot felul de acte, ca pe timpul sovietic”, a declarat presedintele Moldovei.

El nu a raspuns insa concret daca deputatii au depus efectiv actele pentru renuntarea la cetatenia romana, desi in 2014, inaintea alegerilor parlamentare, socialistii au scris declaratii pe proprie raspundere prin care isi asumau ca vor renunta la la cetateniile straine.

La ora actuala, sase dintre cei 24 de deputati socialisti au cetatenia romana, desi se opun unirii sau intarii Moldovei in UE.

In aceeasi emisiune, Dodon a declarat ca, in opinia sa, Traian Basescu va fi declarat persona non-grata in Republica Moldova si ca fostului presedinte al Romaniei „o sa-i iasa pe ochi” activitatea unionista desfasurata dincolo de Prut.

Sursa: moldNova.eu

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP