Iata cum poti sa-ti cresti nivelul de dopamina pentru a scapa de tristete, stres si depresie!

1115

 

Unul dintre neurotransmitatorii care au un efect direct asupra starii noastre de bine este dopamina. Citeste in continuare pentru a afla ce efect are acest neurotrnasmitator asupra noastra si cum putem sa creste nivelul sau pentru a scapa de sentimentele de tristete si de depresie.

Stiai ca organismul uman produce substante chimice care sporesc starea de bine? Una dintre aceste substante este dopamina. Atunci cand nivelul dopaminei este mic, efectele adverse sunt negativismul, pesimismul, depresia.

Iata cele mai bune metode sa cresti nivelul dopaminei din corp, fara sa iei medicamente.

Fa miscare!

Exercitiile fizice cresc nivelul de endorfina, serotonina si dopamina, care nu doar ca vor intari muschii, dar vor reduce si nivelul stresului. Orice forma de miscare fizica este la fel de eficace.

Evita dependentele!

Dependenta este un  lucru poate produce placere. Doar ca placerea este de scurta durata. Nivelul de dopamina creste rapid, insa scade la fel de rapid si apare nevoia de a consuma si mai mult.

Detoxifiaza-te!

Toxinele si bacteriile nesanatoase din corp inhiba abilitatea acestuia de a secreta dopamina. Ai grija sa iti cureti des corpul si la exterior, si la interior.

Creste nivelul tirozinei!

Tirozina este un aminoacid important in productia de dopamina. Pentru a creste tirozina din organism, consuma mai multe migdale, banana, ciocolata neagra si ceai verde.

Muzica

Muzica este eficace in stimularea organismului sa produca substante chimice care cresc starea de bine.

Organizeaza-ti viata!

Scrie-ti pe o foaie obiectivele zilei si vei simti o satisfactie foarte mare atunci cand le vei vedea indeplinite unul cate unul. Acest lucru va creste nivelul de dopamina.

Fii creativ!

Creativitatea creste nivelul de dopamina. Vestea buna este ca efectul este acelasi indiferent de forma sub care se manifesta creativitatea, de la scris, la cantat sau dansat.

Suplimente

Aceste sublimente pot stimula productia de dopamina: curcuma (turmeric), ginkgo biloba, acetil-tirozina, l-teanina (ceai verde).

Meditatia

Meditatia te ajuta, de asemenea, sa iti cresti nivelul de dopamina din corp.

Sursa: sfatulparintilor.ro