Sanatate

Iata ce se va intampla cand vei incepe sa mergi mai mult pe jos!

 

Una dintre cele mai sanatoase modalitati prin care ne putem imbunatati starea de sanatate este mersul pe jos. Cu toate acestea, din pacate, acesta a ajuns sa fie o activitate pe cale de disparitie. Citeste in continuare pentru a afla care sunt motivele pentru care ar trebui sa mergi mai mult pe jos si ce se va intampla cand vei face asta.

Intr-o lume in care totul se deruleaza pe repede inainte, mersul pe jos a devenit ceva mult prea lent ca sa fie bagat in seama. Si totusi, dincolo de beneficiile pe care le are asupra mintii, limpezind-o, mersul pe jos are o multime de beneficii si asupra corpului.

Iata 3 motive surprinzatoare pentru care ar trebui sa mergi mai mult pe jos.

Loading...

Imbunatateste functionarea creierului

Potrivit unui studiu din 2010, adultii care merg pe jos cel putin 40 de minute, trei zile pe saptamana, resimt o imbunatatire a memoriei gratie maririi hipocampusului, regiunea din creier care stocheaza memoria. Mersul pe jos ajuta astfel la o buna functionare a creierului si a intregului organism.

Energizeaza corpul

Daca esti obosit, incearca o plimbare pe jos. Spre deosebire de exercitiile cardio, care te extenueaza si iti produc foame, mersul pe jos este energizant, reduce nivelul stresului, imbunatateste functionarea incheieturilor, ajuta la o mai buna a circulatiei sangelui si a limfei, iar acest lucru duce la imbunatatirea starii de alerta si de veghe.

Reduce depresia

Intr-un studiu realizat cu persoane care sufereau de depresie s-au utilizat pentru o parte medicamente, iar pentru cealalta parte s-a recomandat mersul pe jos. Daca la primul grup efectul medicamentelor a fost mai rapid, in comparatie cu grupul care facea doar miscare, dupa 16 saptamani de la debutul studiului, intre cele doua grupuri nu existau diferente semnificative in ceea ce priveste rata depresiei.

Mersul pe jos mai contribuie la dezvoltarea creativitatii, la obtinerea starii de bine. Incepe ziua cu o plimbare in natura. Corpul si mintea iti vor multumi.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP