Iata ce se intampla la nivelul organismului tau atunci cand mananci alge marine!

1021

 

Printre toate aceste super-alimente din intreaga lume, algele marine ocupa un loc fruntas. Exista mai multe motive pentru care alegele marine nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta, iar multe dintre acestea vor fi prezentate in randurile urmatoare.

Numite si „iarba de mare”, algele sunt plante raspandite atat in ape sarate si dulci, cat si pe sol, pietre sau chiar copaci, in anumite cazuri. Folosite in bucataria  chineza inca din cele mai vechi timpuri, algele reprezinta unul dintre cele mai nutritive ingrediente alimentare din lume. Bineinteles, din toate cele peste 10.000 de specii de alge care exista, numai o parte sunt comestibile, scrie ziarulring.ro.

Cele mai bogate in nutrienti sunt cele verzi, rosii si brune, datorita numarului mare de vitamine, minerale si antioxidanti pe care le contin. In plus, algele contin si beta caroten – care actioneaza ca un antioxidant -, precum si proteine, polizaharide, fibre care ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, dar si clorofila, substanta cu efect regenerant. Consumul de alge are multe alte beneficii asupra sanatatii, printre care si faptul ca acestea stimuleaza atat circulatia sangvina, cat si metabolismul si ajuta organismul sa elimine surplusul de grasime. Ele au proprietati cicatrizante si bactericide, iar datorita enzimelor continute, ajuta la digestie.

Stimuleaza glandele endocrine

Pe de-o parte, pot fi considerante un detoxifiant prin faptul ca accelereaza arderea grasimilor si faciliteaza eliminarea toxinelor iar, pe de alta parte, stimuleaza activitatea glandelor endocrine, in special a hipofizei, pancreasului si tiroidei. De asemenea, algele rosii ajuta sistemul imunitar sa raspunda la atacurile virusurilor, si un consum regulat de alge poate reduce atat numarul de atacuri virale, cat si severitatea lor. Nu in ultimul rand, consumul de alge ajuta la combaterea oboselii si a imbatranirii celulare.

Sursa: jurnalul.ro