Holzindustrie Schweighofer saluta propunerea ministrului Doina Pana de introducere si dezvoltare a Radarului Padurilor!

597

Compania Holzindustrie Schweighofer, ce se ocupa cu prelucrarea lemnului, saluta cele mai recente afirmatii ale ministrului Apelor si Padurilor, Doina Pana, legate de introducerea si dezvoltarea SUMAL si a Radarului Padurilor, potrivit unui comunicat de presa.

„Credem cu tarie ca respectarea si aplicarea legii sunt elemente-cheie pentru castigarea increderii din partea societatii si pentru dezvoltarea industriala a tarii. Compania multumeste pentru evaluarea exacta a progreselor facute in ceea ce priveste transparentizarea si lupta companiei impotriva taierilor ilegale, progrese realizate sub conducerea noii echipe de management din Viena si Bucuresti”.

Compania asigura autoritatile statului roman ca „Holzindustrie Schweighofer va ramane un partener de dialog si un sustinator activ al eforturilor de a opri taierile ilegale de lemn si abuzurile din industria de profil”.

Holzindustrie Schweighofer multumeste, de asemenea, tuturor entitatilor private, de stat sau din societatea civila care „lupta impotriva ilegalitatilor din industria lemnului tocmai pentru ca este un beneficiar al unei desfasurari corecte, cu respectarea principiilor de piata, a afacerilor din acest sector”.

„in ultimi 15 ani suprafata impadurita a Romaniei a crescut cu 495.000 ha, aceasta suprafata fiind mai mare decat aria parcurilor nationale (320.0000 ha). intre anii 2000 si 2015 suprafata impadurita a tarii a crescut de la 27.7% pana la 29.8% (conform statisticii World Bank)”.

Ministrul Apelor si Padurilor, Doina Pana, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca la data de 12 iulie a depus o plangere la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru implementarea corecta a „aplicatiilor menite sa stopeze taierile ilegale – SUMAL, FMIMS si Radarul Padurilor” si pentru punerea in aplicare a Hotararii Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT) din iunie 2015, potrivit unor surse din presa.
Conform News.ro, prin hotararea CSAT, data in iunie 2015, s-au dispus masuri referitoare la „defrisarile ilegale ale fondului forestier national”, prin care s-a dispus „dezvoltarea sistemului informatic integrat de urmarire a materialelor lemnoase – SUMAL, operationalizarea sistemului FMIMS si dezvoltarea sistemului Radarul Padurilor de alertare a institutiilor cu responsabilitati in materie”.