Sanatate

Hernie de disc – Acestea sunt cele mai bune terapii alternative pentru aceasta problema de sanatate!

Hernia de disc este o afectiune a coloanei vertebrale, una serioasa care nu ar trebui sa fie ignorata. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai bune terapii alternative pentru aceasta problema de sanatate serioasa.

Durerea si dificultatile de mers sunt principalele simptome ale herniei de disc. In functie de cat de avansata este hernia de disc, pot fi recomandate si metode alternative de tratament.

O pozitie incorecta pe scaun, mentinuta pentru o perioada lunga de timp, sedentarismul, numarul de kilograme in plus sau ridicarea frecventa a greutatilor suprasolicita coloana vertebrala. Astfel, discurile  din coloana vertebrala se deplaseza, se deformeaza sau chiar se rup si lezeaza terminatiile nervoase.

Hernia de disc apare atunci cand o radacina a unui nerv spinal este comprimata. In general, se manifesta la discurile lombare L4 si L5, deoarece acestea sustin cea mai mare parte din greutatea corpului. Operatia este de cele mai multe ori solutia recomandata, dar exista si alte metode alternative prin care poate fi combatuta durerea.

 Calmante pentru dureri

Loading...

In primele stadii ale bolii, atunci cand se manifesta prin dureri la efort, dureri care radiaza in picior si amorteli ale membrului sunt recomandate tratamentele mai putin invazive. Durerea poate fi combatuta prin tratamente cu antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt diclofenacul, analgezicele si decontracturantele musculare.

Daca analgezicele se iau pe cale orala, antiinflamatoarele se pot aplica sub forma de unguent, care se maseaza de mai multe ori pe zi pe zona dureroasa sau pot fi administrate sub forma de infiltratii, la nivelul coloanei. Decontracturantele, sub forma de pilule orale, relaxeaza musculatura spatelui, deoarece atunci cand muschii sunt incordati, senzatia de durere se amplifica.

Kinetoterapia intareste musculatura

Procedurile se realizeaza doar in cabinete de specialitate. Exercitiile de kinetoterapie tonifiaza musculatura si astfel se faciliteaza mentinerea posturii corecte. In acelasi timp, este scazuta presiunea la nivelul coloanei vertebrale, ceea ce are efect si asupra discului afectat, care nu va mai apasa pe nervul spinal. Durerea scade in intensitate si musculatura va sustine mai eficient coloana vertebrala.

Fizioterapia cuprinde tratamente complexe

Unele forme de hernie de disc pot fi ameliorate prin fizioterapie, mai exact electroterapie, hidrotermoterapie si balneoterapie. In timpul sedintelor de electroterapie sunt aplicate cantitati scazute de energie electrica in zona afectata, care au efect antiinflamator, decontracturant si analgezic.

Atunci cand durerea se manifesta doar in timpul anumitor actiuni, este recomandata hidrotermoterapia, adica bai simple, de plante sau in bazine special amenajate. Si impachetarile cu parafina sunt recomandate in acest caz. Balneoterapia se face in statiuni balneare si cuprinde sedinte de masaj, hidrokinetoterapie in apa termala si impachetari cu namol.

Tratamentul chiropractic inlatura durerea

Hernia de disc se numara printre cele mai frecvente afectiuni pentru care pacientilor li se recomanda tratamentul chiropractic. Se concentreaza pe manipularea delicata a coloanei vertebrale pentru a elimina dereglarile sistemului nervos, ameliorand, astfel, conditia medicala. In timpul procedurilor sunt identificate interferentele de la nivelul sistemului nervos, denumite subluxatii, care intrerup comunicarea de la creier catre coloana vertebrala. Acestea sunt mai apoi corectate prin manevre care decomprima nervul si astfel durerea este diminuata sau inlaturata.

Bine de stiut

Pentru tratarea herniei de disc este recomandat si masajul, care relaxeaza musculatura, calmeaza durerea si imbunatateste circulatia sangelui.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP