Stiri Romania

Hans Klemm trage un semnal de alarma! Coruptia inseamna furt. Daca acest furt s-ar opri, Romania ar putea investi in scoli si spitale!

Coruptia inseamna furt din bunurile publice. Daca acest furt se opreste, Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura, drumuri, lucru care din nefericire inca nu s-a intamplat pe masura asteptarilor, tocmai pentru ca s-a furat, a spus ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, intr-un interviu pentru „Bihoreanul“.

Intrebat de ce este esential ca un stat sa nu fie dominat de coruptie, ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat: „Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA este foarte puternic si apreciem mult colaborarea noastra, ca parteneri si ca aliati. Ceea ce isi doresc SUA este o Romanie si mai puternica, mai prospera, pentru ca asa ar aduce resurse mai mari in cadrul parteneriatului si am putea realiza lucruri mai marete decat in prezent”.

Loading...

„Coruptia inseamna furt din bunurile publice. Daca acest furt se opreste, Romania ar deveni o tara mai prospera si ar putea investi in scoli, spitale, infrastructura, drumuri, lucru care din nefericire inca nu s-a intamplat pe masura asteptarilor, tocmai pentru ca s-a furat”, a completat ambasadorul SUA.

Intrebat de ce insista cu fiecare prilej pentru respectarea statului de drept, Hans Klemm a spus ca aceasta este atitudinea SUA in relatia cu toate celelalte tari democratice, in special cu cele amenintate de forte care ar putea submina statul de drept.

„Cred cu tarie in valorile democratice, intemeiate pe fundamentul legii. O democratie e definita nu de lideri individuali, ci de lege. Toata lumea se supune legii, acesta e principiul de baza al democratiei, si aceasta e atitudinea SUA nu doar in Romania, ci in relatia cu toate celelalte tari democratice, in special cu cele amenintate dintr-un motiv sau altul de forte care ar putea submina statul de drept. Sprijinul SUA in lupta Romaniei impotriva coruptiei si pentru respectarea statului de drept este un lucru pe care nu doar eu l-am repetat necontenit, l-au subliniat toti predecesorii mei. Presedintele Donald Trump, in declaratia facuta cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis la Casa Alba in iunie, a spus acelasi lucru: SUA vor sprijini intotdeauna lupta Romaniei impotriva coruptiei. Noi credem ca statul de drept e cea mai buna asigurare a prosperitatii economice si a libertatii umane, a respectarii drepturilor fundamentale ale omului”, a mai spus Hans Klemm.

Sursa: ebihoreanul

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP