Guvernul Orban a decis. Peste un milion de romani vor primi masti gratis

5

Premierul Ludovic Orban a anuntat, in debutul sedintei de guvern, ca executivul va adopta o Ordonanta prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi masti de protectie gratis. Bugetul alocat de Ministerul Sanatatii este de 150 de milioane de lei.

Guvernul va distribui gratuit masti de protecţie persoanelor defavorizate, a decis miercuri Parlamentul ca amendament la HG privind instituirea starii de alerta. Astfel, Ministerul Sanataţii va pune la dispoziţia autoritaţilor locale necesarul de masti.

„Hotararea Parlamentului de adoptare a starii de alerta ne-a complicat existenta parlamentul pentru ca distribuirea de masti catre persoanele vulnerabile trebuia facuta in baza unui parteneriat intre Ministerul Muncii si Posta, dar, in baza hotararii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sanatatii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca are pregatita Ordonanta de Urgenta prin care o suma de 150 de milioane de lei este alocata pentru achizitionare mastilor. De asemenea, conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de romani ar urma sa primeasca masti gratis.

„Ministerul Muncii sa se uite cu mare atentie sa nu omitem vreo categorie”, a transmis premierul, in sedinta de Guvern.

Conform procedurii, ministerul Sanatatii primeste datele centralizate de la administratiile locale cu necesarul de masti, dupa care, prin Directiile de Sanatate Publica va distribui numarul necesar de masti de protectie.

„Trebuie operationalizata cu viteza maxima”, a mai spus Orban.