Stiri

George Maior avertizeaza: Romania este tinta propagandei anti-occidentale, prin rostogolirea permanenta de informatii false!

George Maior, ambasadorul Romaniei la Washington, avertizeaza ca propoganda rusa este tot mai prezenta in tara noastra, pe cele mai diverse canale, cu scopul de a slabi parcursul nostru pro-occidental. El a aratat ca acest fenomen a fost detectat in urma cu mai bine de 10 ani si raportat partenerilor occidentali, iar faptul ca inca ne confruntam cu el nu face decat sa valideze avertismentele Romaniei.

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) si Centrul Pentru Participare Civica si Democratie (CPD) din cadrul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) au organizat pe data de 2 noiembrie 2017, la sediul CEPA din Washington D.C., un eveniment dedicat analizei narativelor anti-occidentale si dezinformarii de inspiratie rusa practicate in Romania, potrivit unui comunicat al Ambasadei Romaniei la Washington.

Loading...

La eveniment au participat reprezentanti ai administratiei americane, ai centrelor de reflectie si gandire din capitala americana, precum si din presa americana. Conferinta a fost moderata de Donald Jensen, fost diplomat si specialist pe politicile externe si interne al Rusiei.

Invitat in cadrul evenimentului, ambasadorul Romaniei la Washington D.C., George Maior, a apreciat ca studiul prezentat de Centrul pentru Participare Civica din cadrul SNSPA se remarca prin analiza instrumentelor sofisticate utilizate de propaganda rusa care afecteaza nu doar Romania, ci intreaga regiune a Europei Centrale si de Est.
Ambasadorul roman a declarat ca Romania a detectat in urma cu mult timp, inca din perioada 2006-2007, aceste fenomene asociate propagandei si dezinformarii, a informat aliatii la momentul respectiv, iar dezvoltarile recente nu fac decat sa confirme ca autoritatile romane au avut atunci dreptate.

De asemenea, George Cristian Maior a declarat ca, „desi nu este o tinta clasica pentru propaganda rusa, in conditiile optiunilor majoritar pro-occidentale ale populatiei, narativele anti-occidentale s-au inmultit in ultima perioada in Romania, avand drept scop vulnerabilizarea statului, influentarea de politici publice in domenii esentiale, erodarea increderii in valorile democratiei liberale, in NATO, in Uniunea Europeana, in parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, prin rostogolirea permanenta de informatii false prin canale si purtatori de mesaj tot mai diversi, majoritatea lipsiti de credibilitate, dar insistenti”.

Romania a detectat aceste fenomene, le analizeaza permanent, le intelege si considera cooperarea intre aliati, prin schimbul de informatii, drept cruciala pentru contracararea lor, a mai subliniat ambasadorul Romaniei.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP