Stiri Romania

Gabriela Firea inchide Piata Victoriei pentru un targ de Craciun! Ce replica i-au dat protestatarii!

 

Protestele anti-coruptie vor fi interzise dupa ce Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, a aprobat organizarea targului de sarbatori „Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna” exact in Piata Victoriei, unde au loc mitingurile impotriva modificarii legilor Justitiei. Astfel, Piata Victoriei va fi ocupata de targ (al treilea din Bucuresti) intre 2 -20 decembrie. Protestatarii au anuntat insa ca vor fi prezenti in piata pentru a-si continua manifestatiile.

Primaria Capitalei a aprobat organizarea targului de sarbatori „Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna” in Piata Victoriei, unde au loc mitingurile impotriva modificarii legilor Justitiei. Piata Victoriei va fi ocupata de targ intre 2 -20 decembrie, insa probabil vor fi necesare si cateva zile pentru amenajare. Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Capitalei, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc.

Loading...

Imediat dupa aparitia acestei informatii, pe pagina de Facebook „Coruptia Ucide” a aparut mesajul „NU plecam din Piata Victoriei!”.

„Am aflat, astazi, de intentia Primariei Capitalei de a organiza, in premiera, un Targ de Craciun in Piata Victoriei, in conditiile in care exista unul similar, deja, in Piata Constitutiei. Interpretam decizia Primariei ca pe o noua incercare de a indeparta protestele de locul lor obisnuit si o anuntam pe doamna Gabriela Firea ca, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicata”, sustin cele 10 organizatii semnatare ale postarii, Asociatia Civica ProFest, Coruptia Ucide, Daruieste Viata, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenta, Romania Vie.

„Doamna Firea, prin prezenta va anuntam ca va trebui sa gasiti o alta amplasare pentru Targul de Craciun pe care vi-l doriti (culmea) in Piata Victoriei. Notificarea este facuta pana pe 3 Decembrie si inregistrata la Primarie.

in raspunsurile pe care le dati protestatarilor care incearca sa notifice protestul, recunoasteti ca acel loc nu poate fi folosit in alt scop deoarece este recunoscut pentru protestele spontane si conform legislatiei in vigoare, desfasurarea a doua activitati simultan, in acelasi loc, reprezinta o incalcare a legii. intrebarea fireasca este: tocmai dumneavoastra incalcati legea?”, este mesajul publicat pe Facebook si transmis Gabrielei Firea.

Ele dau aigurari ca protestul anuntat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul „Romania MOARE” va ramane valabil, „indiferent ce pretexte ar gasi Primaria sau oricare alta institutie pentru a-l impiedica”.

„De asemenea, vom reveni in Piata Victoriei de cate ori vom considera necesar sa protestam impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise de demnitari ai statutului”, avertizeaza autorii mesajului.

 

 

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP