Stiri internationale

Fostul sef MI5 avertizeaza: Amenintarea terorismului va persista inca 20-30 de ani!

Marea Britanie se va confrunta cu problema terorismului islamist decenii de acum inainte, aceasta fiind o problema “pentru o generatie”, a estimat fostul director general al serviciului britanic de informatii interne MI5, Jonathan Evans.

“Daca as fi fost intrebat cand am plecat din MI5, in anul 2013, as fi spus atunci ca probabil am trecut de partea cea mai grea a amenintarii al-Qaida. Si ar fi fost adevarat daca intre timp nu s-ar fi dezvoltat Statul Islamic, cu aceeasi ideologie si cu multi dintre aceiasi membri”, a afirmat fostul sef al serviciului britanic insarcinat cu securitatea interna, intr-un interviu acordat BBC.

“Cred ca ne vom confrunta inca 20-30 de ani cu amenintarile teroriste si, prin urmare, este absolut necesar sa perseveram”, a indicat el, conform ziare.com.

Jonathan Evans a mai atras atentia ca atentatele din Marea Britanie au creat un “efect de energizare asupra retelelor extremiste” active in aceasta tara, o dovada in acest sens fiind numarul mare atat al atentatelor, cat si al tentativelor de atacuri teroriste dejucate de autoritatile britanice.

Potrivit comandantului unitatii britanice antitero, Mark Rowley, intr-un interval de patru ani pana la inceputul anului in curs au fost dejucate 13 atacuri teroriste, iar apoi in numai cateva luni alte 10.

loading...
loading...
Spre TOP