Fost ministru al Sanatatii, apel catre romani! Va rog, nu mai dati spaga in spitale!

480

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu face un apel public pentru a opri fenomenul „plicului pentru doctor”, aratand ca schimbarea poate incepe cu fiecare dintre cei care au luat asta drept o cutuma, iar celor carora li se cere de catre personalul medical sunt indrumati sa sune la linia anticoruptie in spitale, pe care a infiintat-o in timpul mandatului sau.

„Dincolo de bulibaseala creata de doamna Olguta&Co in sistemul sanitar si de noile inechitati create de legislatia proasta promovata de PSD-ALDE, cresterile succesive ale veniturilor din acest domeniu trebuie sa coincida cu eradicarea flagelului numit spaga sau plic.

Nu doar pentru ca este inuman si discriminatoriu fata de cei mai vulnerabili oameni din societatea noastra – cei saraci care ajung la spital, nu doar pentru ca este dezonorant si de neacceptat atat pentru pacient cat si pentru medic/asistenta/infirmiera/brancardier, nu pentru ca este ilegal, indiferent daca este primit inainte sau dupa interventie/tratament, ci pentru ca felul in care arata si functioneaza astazi sistemul sanitar este si rezultatul coruptiei din sistem, al carei simbol este chiar acest mic, acest nenorocit #plic.

Va rog, nu mai dati spaga in spitale! Daca vi se cere, sunati aici: 0800.806.806 (hotline anticoruptie in spitale lansat in 2016) „, a scris pe Facerbook Vlad Voiculescu.

La comentariile unor utilizatori ca poate sistemul functiona in 2016, insa sub guvernarea PSD-ALDE lucrurile s-ar putea sa nu mai fie asa, Voiculescu ii sfatuieste pe sceptici sa incerce oricum.

Fostul ministru a postat ulterior si o stire de luni, din Mures, unde au avut loc perchezitii atat la spital, cat si la locuinta unui medic denuntat de un pacient caruia i-a cerut bani pentru realizarea unei interventii chirurgicale.

„Dosarul penal vizeaza savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata de catre un medic specialist chirurgie cardiovasculara din cadrul unei unitati medicale din Targu Mures, constand in aceea ca, in repetate randuri, acesta a conditionat actul medical, respectiv operatii asupra unor pacienti, de primirea unor sume de bani”, se arata in comunicatul Directiei Generale Anticoruptie Mures.