Economic

Euro depaseste nivelul de 4,62 lei. Este cel mai slab leu din ultimii cinci ani si trei luni!

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,6279 lei/euro, 3,9865 lei/dolar, 3,9870 lei/franc elvetian. Pe piata interbancara, in jurul orei 13, inainte de anuntul cursului oficial de la BNR, euro a sarit peste 4,63 lei, pe piata interbancara. Aurul atinge maximul ultimelor doua luni.

Euro creste la 4,62 lei, fata de 4,61 lei, cursul BNR anuntat ieri si atinge maximul ultimilor cinci ani si trei luni. Mai precis, leul nu a mai atins o valoare atat de scazuta din 3 august 2012 cand BNR a anuntat un curs de referinta de 4,6481 lei/euro. Pe 10 octombrie, moneda europeana a atins cel mai scazut nivel din ultimele doua luni (4,5729 lei/euro fata de 14 august 2017 4,5710 lei/euro).

Loading...

Dolarul ramane la 3,98 lei, aproape de cursul de ieri anuntat de BNRsi atinge un nou maxim al ultimelor patru luni. Maximul istoric in fata monedei nationale (4,3504 lei/dolar) a fost atins pe 28 decembrie 2016.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ieri un curs de referinta de 4,6198 lei/euro, 3,9810 lei/dolar, 3,9869 lei/franc elvetian.

Banca Nationala a Romaniei observa o tendinta de depreciere de durata a monedei nationale, iar aceasta este asociata cu deteriorarea balantei comerciale, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

‘Ce remarcam in ceea ce priveste leul? in primul rand ca tendinta de depreciere e mai de durata decat in cazul zlotului si forintului. La zlot si la forint au fost variatii mult mai mari, leul fiind mult mai stabil. Dar per total observam o tendinta de depreciere mai de durata, nu cu cifre mari, cu cifre mici, mai de durata, insa si ea este categoric asociata cu evolutia balantei de plati a Romaniei si aici avem, spre deosebire si de zlot si de forint, adica si de polonezi si de unguri, avem o situatie in deteriorare a balantei comerciale’, a explicat Mugur Isarescu.

Intrebat de jurnalisti despre evolutia cursului, guvernatorul bancii centrale a afirmat ca in acest moment cursul de schimb euro-leu este la un nivel de relativ echilibru.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP