Este oficial! Toti romanii vor primi decizii de impunere in noiembrie!

573

Dupa cinci ani in care nu s-a ostenit sa calculeze diferentele de impozit pe venit, de CAS si CASS, Fiscul a decis sa trimita, luna viitoare, decizii de impunere tuturor romanilor cu restante. Din ianuarie, doar cei inregistrati in SPV vor sti cat au de dat, anunta ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, spune ca la finalul lunii octombrie va fi centralizata situatia contribuabililor care au sume de plata catre ANAF. Din noiembrie vor fi comunicate sumele de plata, iar oamenii vor avea timp sa achite pana in martie 2019, avand o reducere de 10%.

Teodorovici anunta si ca, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificari scrise privind sumele datorate, aceste date urmand sa fie disponibile in sistemul electronic.

„Am anuntat inca de la inceputul acestui an ca pentru contribuabili, in ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Si e normal sa venim la un mom zero, adica sa centralizam, sa stie fiecare cat are de platit statului. Si pentru ca statul nu a avut acel rol activ, adica sa spuna la timp, sa spuna omului: domnule, uitati, aveti de platit atatia lei, si nu a facut acest lucru, am propus un sistem de a incuraja contribuabilul, daca face plata pana la… sa spunem martie 2019”, a afirmat, miercuri seara, Eugen Teodorovici la Antena 3.

El a spus ca situatia va fi centralizata pana la finalul lunii octombrie, iar din noiembrie se vor comunica datele catre contribuabili.