Stiri Romania

Este oficial! Presedintele Emmanuel Macron vine la Bucuresti pe 24 august!

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va veni in Romania pe 24 august, pentru a se intalni cu presedintele Klaus Iohannis, anunta Administratia Prezidentiala.

“La invitatia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, Presedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, in data de 24 august a.c., o vizita in Romania. Discutiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum si pe principalele subiecte aflate pe agenda europeana, internationala si de securitate. La finalul intrevederii cei doi Presedinti vor sustine o conferinta de presa comuna”, anunta Administratia Prezidentiala, potrivit News.ro.

Loading...

Vizita a fost convenita cu prilejul intrevederii avute de cei doi presedinti in marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, ocazie cu care Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua dialogul la Bucuresti.

Dupa intalnirea din 23 iunie, care a durat aproximativ 30 de minute, presedintele Iohannis a afirmat ca aceasta a fost “foarte, foarte buna” si s-a convenit ca Romania si Franta sa colaboreze in vederea intaririi unor formate europene.

“Am avut o prima intalnire asezata bilaterala cu presedintele Macron. Am abordat intr-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare si bilaterala si formate europene. Am discutat despre colabrari de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural”, a spus Iohannis, afirmand ca intalnirea a fost “foarte, foarte buna”.

O tema importanta de discutie a fost directiva europeana privind detasarea muncitorilor, ridicata in cadrul intalnirii de Emmanuel Macron.

“Doreste sa colaboreze cu noi, am aratat toata deschiderea pe acest dosar. (…) Trebuie sa gasim solutii care satisfac si o parte si cealalta. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget si sa ramana fiecare pe pozitia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie solutionata chestiunea”, a spus atunci Iohannis.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP