Este oficial! Alesii au adoptat propunerea de revizuire a Constitutiei pentru redefinirea familiei!

456

Alesii au adoptat propunerea de revizuire a Constitutiei, iar familia este redefinita drept casatoria dintre un barbat si o femeie. Aproape 3 milioane de romani au cerut aceasta modificare, iar dorinta lor trebuie respectata, au aratat social-democratii.

“Nu familia si nici traditiile nu conteaza pentru voi. Tot ce vreti este sa va faceti campanie pe spatele acestui referendum”, i-a acuzat opozitia. Pentru ca legea fundamentala sa fie rescrisa, decizia senatorilor trebuie sa fie validata prin referendumul programat pentru 7 octombrie.

Senatorii juristi au redefinit articolul 48 din Constitutie astfel incat famila se intemeiaza nu pe casatoria liber consimtita dintre cei doi soti, cum este in prezent, ci pe casatoria dintre un barbat si femeie.

Serban Nicoale, senator PSD: “Procreerea se face numai intre un barbat si o femie. 3 miliarde de barbati fara o femie nu pot procrea, 4 miliarde de femei fara un barbat nu pot procrea”. Vlad Alexandrescu, senator USR: “Nu familia si nici traditiile conteaza pentru voi, tot ce vreti e sa va faceti campanie pe spatele acestui referendum”.

Alesii de putere au criticat demersurile unor ambasade straine care ar fi incercat sa opreasca demersul.

Titus Corlatean, senator PSD: “De ce eu roman sa fiu mai putin bine tratat decat sunt altii? Aceasta reactie a ambasadelor arata lipsa de respect fata de poporul roman”.

Liberalii au avut libertatea de a vota cum le dicteaza constiinta si cei mai multi dintre s-au alaturat PSD-ului. Eugen Pirvulescu, senator PNL: “Vrem sa vedem un tata si o mama crescandu-si copiii impreuna”

Reprezentantii UDMR au reclamat ca textul propus pune semnul egal intre casatorie si familie, de aceea multi dintre ei s-au abtinut de la vot.

Cseke Attila, senator UDMR: “Oare daca nu esti familie daca o femie singura isi creste singura copii? Dar daca un barbat si o femeie care au copii si-i cresc impreuna, nu sunt o familie?”

Si ALDE a aratat ca sustine demersul, desi, inainte de sedinta, seful Senatului a avut o declaratie surprinzatoare.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: “Sigur ca intelegem procesul de evolutie si de modernizare a societatii si in acelasi timp respectam si optiunile cetatenilor nostri care sunt in favoarea pastrarii traditiilor si respectului fata de reperele moralei crestini.”

Pentru ca referendemul sa fie validat si textul articolului 48 sa fie rescris, la urne trebuie sa se prezinte cel putin 30% din cei peste 18 milioane de romani cu drept din vot. Adica trebuie sa raspunda prezent peste 6 milioane de alegatori, dintre care 4 milioane si jumatate sa puna stampila pe DA.

Sursa: Protv