Sanatate

Este incredibil ce se intampla la nivelul corpului tau in timpul sarcinii!

 

In momentul aparitiei sarcinii, corpul gravidei incepe sa sufere unele modificari. Citeste in continuare pentru a afla care sunt schimbarile care se produc la nivelul corpului tau in timpul sarcinii.

Pe parcursul sarcinii, intregul organism al femeii se modifica. Lasand la o parte starile de rau si simptomele negative, in interiorul gravidei se petrec lucruri care, pur si simplu, iti taie respiratia. Desigur, nu toate femeile sunt la fel, dupa cum doua sarcini ale aceleiasi femei nu sunt la fel. Iata 7 lucruri uimitoare care se petrec in timpul sarcinii in corpul femeii.

1. Sangele aproape ca isi dubleaza volumul

Loading...

In timpul sarcinii, volumul sangelui creste ametitor, cu peste 50%. O cincime din acest sange este “primit” de uter pentru a sustine sarcina. Sangele este utilizat apoi pentru a “hrani” celulele viitorului bebelus si va fi folosit de acesta pana cand micutul lui organism va incepe sa formeze singur globule rosii.

2. Chiar stralucesti

Se spune despre femeile gravide ca stralucesc. Lasand la o parte bucuria pe care o ai pentru ca vei deveni mamica, fizic, se produc niste schimbari. Datorita circulatiei mai bune  a sangelui, datorita hormonilor, pielea este stralucitoare si obrajii imbujorati.

3. In timpul sarcinii apare un organ nou

Pe parcursul sarcinii, in interiorul corpului sau este format un nou organ, care se elimina la nastere: placenta. Acesta structura confera bebelusului oxigenul si nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta si absoarbe “deseurile” eliminate de micuta fiinta. Bebelusul si placenta sunt legate prin cordonul ombilical. Dupa nasterea bebelusului, rolul placentei s-a incheiat, iar aceasta trebuie eliminata.

4. Te “desiri”

Hormonii sarcinii slabesc incheieturile si ligamentele. Oasele isi modifica pozitia, astfel incat burtica sa poata creste, bazinul se lateste pentru a permite nasterea. Uneori, aceste modificari sunt insotite de durere. Daca durerea este severa, cere sfatul medicului. Dupa nastere, ligamentele se intaresc din nou.

5. Nu mai naparlesti

Ti se pare ca parul tau arata mai bine ca niciodata? In timpul sarcinii nu mai naparlesti ca de obicei. In mod obisnuit, 80-90 la suta din parul tau creste, iar restul se “odihneste”, apoi cade. Insa, in timpul sarcinii, nivelul de estrogen creste, ceea ce inseamna ca iti va cadea mai putin par. Nu te bucura prea tare, dupa nastere, parul “in plus” va disparea la fel de miraculos precum a aparut.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP