Stiri Romania

Emmanuel Macron vine joi in Romania! Va avea convorbiri si conferinta de presa cu presedintele Iohannis!

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va veni joi in Romania, urmand sa aiba convorbiri si conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis. Seful statului francez va vizita Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, vizita presedintelui francez va incepe joi, la ora 13.00, cu ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni.

Cei doi sefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete si in plenul delegatiilor oficiale, iar de la ora 14.30 vor sustine o conferinta de presa comuna.

Loading...

in cursul dupa-amiezii, Emmanuel Macron va vizita Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Seara, presedintele Klaus Iohannis va oferi o receptie in onoarea inaltului oaspete francez. In urma cu doua saptamani, Administratia prezidentiala anunta vizita in Romania a presedintelui Frantei.

„La invitatia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, Presedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, in data de 24 august a.c., o vizita in Romania. Discutiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum si pe principalele subiecte aflate pe agenda europeana, internationala si de securitate. La finalul intrevederii cei doi Presedinti vor sustine o conferinta de presa comuna”, anunta Administratia Prezidentiala.

Vizita a fost convenita cu prilejul intrevederii avute de cei doi presedinti in marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, cand Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua dialogul la Bucuresti.

Dupa intalnirea din 23 iunie, care a durat aproximativ 30 de minute, presedintele Iohannis a afirmat ca aceasta a fost „foarte, foarte buna” si s-a convenit ca Romania si Franta sa colaboreze in vederea intaririi unor formate europene.

„Am avut o prima intalnire asezata bilaterala cu presedintele Macron. Am abordat intr-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare si bilaterala si formate europene. Am discutat despre colabrari de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural”, a spus Iohannis, afirmand ca intalnirea a fost „foarte, foarte buna”.

O tema importanta de discutie a fost directiva europeana privind detasarea muncitorilor, ridicata in cadrul intalnirii de Emmanuel Macron. „Doreste sa colaboreze cu noi, am aratat toata deschiderea pe acest dosar. (…) Trebuie sa gasim solutii care satisfac si o parte si cealalta. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget si sa ramana fiecare pe pozitia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie solutionata chestiunea”, a spus atunci Iohannis.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP