Elevii romani au castigat cinci medalii si locul I in Europa la Olimpiada Internationala de Fizica!

1071

Elevii romani au castigat cinci medalii, patru de aur si una de argint, la Olimpiada Internationala de Fizica, din Indonezia, clasandu-se astfel pe primul loc in Europa si intre primele cinci tari din lume, din cele 88 de state prezente la competitie, potrivit unui anunt facut de Ministerul Educatiei Nationale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Dragulescu, Razvan Octavian Radu (premiat cu argint in 2015), Petru Cotrut (elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila).

Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontica, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt, arata europafm.

Delegatia Romaniei a fost coordonata de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul International de Informatica din Capitala) si Adrian Dafinei (conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti).

A 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfasurat in Indonezia (Yogyakarta), in perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenti din 88 de tari.