Eleva din Romania care a luat peste nota maxima la Bacalaureatul francez!

9196

O tanara eleva romanca, in varsta de 16 ani, a obtinut un rezultat impresionant la Bacalaureatul francez – o nota peste maximul posibil.

Performanta ei a fost remarcata de ambasadorul roman la Paris, Luca Niculescu.

„Are doar 16 ani, o cheama Corina Negulescu, si a luat una dintre cele mai mari note la Bacalaureatul francez: 20,29! (nota maxima fiind 20). Un ziar ii dedica o pagina intreaga. Felicitari, Corina, tie si parintilor (Vlad Negulescu), pe care am avut ocazia sa ii cunosc la Lyon”, a scris pe Facebook Luca Niculescu.

Acesta ataseaza si o imagine cu pagina de ziar dedicata tinerei eleve.

„Da, este important pentru mine sa am note bune, dar si satisfacator sa stiu ca orele de munca sunt recompensate”, este citata Corina Negulescu.

Aceasta spune ca vrea sa devina chirurg, avand pasiunea pentru medicina inca din clasa a 5-a. Fiica de medici, Corina va urma Facultatea de Medicina Lyon Est, dupa ce a absolvit liceul bilingv Ombrosa din Caluire-et-Cuire, comuna aflata in zona metropolitana a Lyonului, arata ziare.com.

La Bacalaureatul francez, notele de trecere sunt intre 10 si 20. Foarte rar se acorda nota 20, insa sunt si situatii in care este posibil sa se depaseasca acest prag, datorita optiunilor pe care le are un elev.