Donald Trump le-a multumit soldatilor romani in cadrul primului sau discurs public in Europa! Faceti o treaba buna!

864

Presedintele american Donald Trump le-a multumit soldatilor romani in cadrul primului sau discurs public in Europa, cu ocazia vizitei efectuate in Polonia pentru a lua parte la summitul ”Initiativei Celor Trei Mari: Adriatica, Baltica, Neagra”, reuniune la care a luat parte si presedintele Klaus Iohannis.

„Suntem cu mandrie insotiti pe scena de soldati americani, polonezi, britanici si romani. Va multumim! (Faceti o, n.r.) treaba buna!”, a precizat Donald Trump in cadrul discursului sustinut in Piata Krasinksi din Varsovia, ca forma de reverenta pentru eforturile depuse de soldatii din statele omoloage, cu scopul de a descurata agresiunea din tarile baltice si Polonia.

„Pentru cetatenii acestei regiuni, America este dornica sa extinda parteneriatul cu voi, ne dorim legaturi comerciale puternice in masura in care va dezvoltati economiile. Suntem pregatiti sa va oferim accesul la surse alternative de energie, pentru ca Polonia si vecinii ei sa nu mai fie tinuti ostatici de un singur furnizor de energie”, a completat presedintele american, facand trimitere la dependenta energetica a Europei de Rusia.

Un batalion de peste 1.100 de militari americani, britanici si romani, sub comandament SUA, a fost desfasurat in Polonia de la inceputul lunii aprilie, a anuntat un inalt ofiter american, in contextul in care Alianta Nord-Atlantica creeaza o noua forta ca raspuns la anexarea Crimeii de catre Rusia, in 2014, scrie caleaeuropeana.

Batalionul care a fost amplasat in Polonia face parte din masurile NATO luate la summitul aliat de la Varsovia din 2016 privind o prezenta inaintata consolidata in dimensiunea de nord a flancului estic. Dintre aceste masuri se mai disting alte trei batalioane au fost pozitionate in tarile baltice sub comandament germani (Lituania), canadian (Letonia) si britanic (Estonia). De altfel, primii 120 de militari britanici din cadrul batalionului din Estonia au ajuns in luna martie in tara aliata.