Stiri Romania

Doi dintre romanii raniti in atentatul din Barcelona au fost externati!

Potrivit datelor obtinute de Consulatul General al Romaniei la Barcelona din partea autoritatilor spaniole, doua dintre cele trei persoane de cetatenie romana, ranite in urma atacului, au fost externate.

Al treilea cetatean roman ramane spitalizat. Starea clinica a pacientului se mentine stabila.

Loading...

Vineri dimineata, autoritatile spaniole au informat Consulatul General al Romaniei la Barcelona ca printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a treia victima de cetatenie romana.

”Autoritatile spaniole au informat in aceasta dimineata Consulatul General al Romaniei la Barcelona ca printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a treia victima de cetatenie romana. Potrivit acelorasi surse oficiale, si acest cetatean roman este spitalizat, starea sa nefiind grava. Precizam ca operatiunea de identificare a victimelor si cetateniei ranitilor este un proces complex aflat in desfasurare, situatia fiind una care se schimba de la un moment la altul. Informatii actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evolutiei situatiei, pe masura obtinerii de date oficiale de la autoritatile locale. Mentionam ca, in contextul operatiunilor antiteroriste aflate in desfasurare, circulatia in regiune si accesul in unitatile publice este momentan restrictionat de catre autoritati. Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032. Celula de criza a MAE isi continua activitatea, iar Ambasada Romaniei la Madrid si Consulatul General al Romaniei la Barcelona sunt pregatite sa acorde intreaga asistenta consulara posibila.”

Vicepremierul Marcel Ciolacu condamna, intr-o postare pe Facebook, atentatul terorist de la Barcelona, precizand ca autoritatile romane s-au asigurat ca romanii raniti in acest atentat vor beneficia ”de cele mai bune conditii de tratament si recuperare”.

”Atentatul sangeros de la Barcelona este din nou oglinda ”noii realitati” pe care niste fanatici lasi vor sa o impuna asupra lumii civilizate. O lume pe care ei o doresc dominata de frica si de teroare, devastata de neincredere, ingenuncheata de ura si violenta fara limite. Daca vrem sa nu le lasam mostenire copiilor nostri o astfel de ”lume”, atunci avem datoria de a lupta. Dar nu tot cu armele urii, pentru ca asa nu am face decat sa le dam satisfactie. Solidaritatea si compasiunea noastra sunt mai puternice decat toate armatele urii lor. Pentru ca acestea sunt sentimente umane firesti, care ne vin natural. in timp ce ura si violenta lor sunt doar invatate si exersate. De suflete moarte”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

Vicepremierul a adaugat ca autoritatile romane au luat toate masurile pentru ca romanii raniti in atentatul de la Barcelona sa beneficieze ”de cele mai bune conditii de tratament si recuperare”.

”in ceea ce ne priveste, ne-am asigurat ca romanii care au fost victimele acestui atac si care in prezent sunt spitalizati vor beneficia de cele mai bune conditii de tratament si recuperare, dar si de asistenta de specialitate a Consulatului General al Romaniei la Barcelona”, a mai scris Marcel Ciolacu.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP