Doi castigatori ai Cupei Davis, prezenti la Sibiu Open 2018!

448

Doi castigatori ai Cupei Davis, cehul Lukas Rosol si spaniolul Nicolas Almagro, precum si vicecampionul olimpic la dublu Florin Mergea si campionul de Grand Slam la dublu Simone Bolelli (Italia) sunt cele mai importante nume care vor participa la editia din acest an a Sibiu Open, desfasurata in perioada 15-23 septembrie.

Potrivit informatiilor prezentate joi de organizatori intr-o conferinta de presa, vineri, 14 septembrie, va avea loc tragerea la sorti a tabloului de calificari, iar sambata vor incepe partidele care vor desemna jucatorii ce vor accede pe tabloul principal al competitiei ce va avea loc pe terenurile Tenis Club Pamira din Sibiu.

Dotat cu premii totale in valoare de 50.000 de dolari, Sibiu Open este printre ultimele turnee ce se desfasoara pe zgura in calendarul anual, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care este foarte atractiv pentru jucatorii ce prefera turneele pe zgura.

Astfel, in acest an pe lista de participanti se regasesc spaniolul Nicolas Almagro, mult timp in top 10 ATP, dar si castigator al Cupei Davis alaturi de selectionata Spaniei, precum si Lukas Rosol, de asemenea castigator al Cupei Davis cu selectionata Cehiei si fost castigator al turneului ATP de la Bucuresti. Un alt jucator foarte cunoscut este italianul Simone Bolelli, care in 2015 a fost campion de dublu la Australian Open.

Printre tenismenii romani de valoare care vor lua parte la turneu se numara Florin Mergea, in competitia de dublu, Adrian Ungur, beneficiar al unui wild-card, precum si sibianul Victor Cornea, care a castigat turneul de precalificari.

„Este un pic socant pentru mine sa avem asa o participare valoroasa. Daca acum sapte ani mi-ar fi spus cineva ca vom avea la aceeasi editie un castigator de Grand Slam, doi campioni mondiali si un medaliat olimpic, i-as fi spus ca e dus cu sorcova. Dar iata, am ajuns la acest nivel si sunt foarte bucuros, in primul rand pentru orasul Sibiu, sa avem un eveniment de o asemenea valoare”, a afirmat Marius Vecerdea, directorul competitiei.

Si Mihaela Buzarnescu, cea mai bine clasata romanca in topul WTA dupa Simona Halep, va fi prezenta pe perioada turneului la Sibiu, urmand sa participe duminica, 16 septembrie, la un eveniment de promovare a acestui sport in randul copiilor, au anuntat organizatorii.

Sibiu Open este un eveniment cofinantat de Consilul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport.

Sursa: Agerpres