Dodon avertizeaza Bucurestiul! Daca veti continua asa, Romania va fi dusmanul Republicii Moldova!

524

Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon considera ca Romania ar putea deveni principalul dusman pentru cetatenii din Republica Moldova, daca Bucurestiul nu va inceta sa „finanteze masiv” actiunile unioniste de la Chisinau.

Igor Dodon a decis sa transmita un mesaj de avertizare in contextul actiunilor unioniste din Republica Moldova „pentru prietenii, pentru politicienii din Romania, cei care promoveaza aceste mesaje (unioniste)” si pentru cei care le „finanteaza masiv”.

„Noi stim cum au fost luate unele decizii si acum vor sa se achite bani mari pentru legionari la Chisinau, suporteri de la cluburi de sport, se platesc bani, de unde acestia bani, de unde se dau bani pentru ca toti sa vina in Republica Moldova pentru duminica viitoare? (evenimente in contextul Centenarului).

Sa intelegi si sa constientizati riscurile, o sa continuati tot asa, atunci Romania va fi dusmanul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon marti, 20 martie, intr-un interviu pentru Adevarul.

Presedintele a precizat ca, deocamdata, moldovenii inca nu considera Romania ca fiind un inamic. „75% dintre moldoveni sunt categoric impotriva unirii. si daca noi la nivel de tara vom intelege ca Romania vrea sa ne distruga statul, atunci o sa intrebati pe oricare moldovean cine e dusmanul numarul unu si ei au sa spuna ca Romania”, a spus Dodon.