Stiri internationale

Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata in Republica Moldova!

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata in Republica Moldova. Decizia a fost luata miercuri la Guvern, in urma unei solicitari din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur.

Loading...

Decizia a fost luata dupa ce oficialul rus si-a declarat disponibilitatea de a veni in septembrie la Chisinau, daca autoritatile moldovenesti ii vor oferi garantii de securitate si de survolare a spatiului aerian al tuturor tarilor de tranzit, scrie deschide.md.

inainte de vizita esuata a lui Rogozin la Chisinau, fostul deputat liberal-democrat Veaceslav Ionita, a lansat o petitie online privind declararea vicepremierului Federatiei Ruse, persona non grata in Republica Moldova. Petitia a fost semnata de mai multi lideri de ONG-uri.

Dmitri Rogozin ar fi trebuit sa aterizeze vineri pe Aeroportul International din Chisinau in jurul orei 15:00, fiind invitat de presedintele Igor Dodon, sa participe, in regiunea separatista transnistreana, la evenimentele dedicate implinirii a 25 de ani de la inceputul misiunii de mentinere a pacii pe Nistru.

Avionul cu care delegatia rusa a zburat de la Moscova la Chisinau, a fost nevoit sa se intoarca la granita dintre România si Ungaria, si sa revina in Rusia. Prin urmare, aeronava a aterizat la Minsk.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP