Sanatate

Dieta cu soia – O dieta perfecta pentru cei care sufera de ficat gras

 

Un ficat sanatos este important pentru bunastarea intregului organism. In continuare iti vom prezenta care sunt motivele pentru care ar trebui sa incluzi soia in dieta ta si ce efect are acest consum.

O dieta bogata in grasimi, dar nu in unele bune, afecteaza sanatatea, mai ales pe aceea a ficatului, ajungandu-se la o crestere a riscului de steatoza hepatica, afectiune numita si ficat gras. Din fericire, schimbarile alimentare stopeaza bolii, scrie clicksanatate.ro.

Loading...

Ficatul gras sau steatoza hepatica este una dintre cele mai frecvente boli hepatice. Boala apare la persoanele obeze, care sufera de diabet sau care consuma alcool in exces.

Practic, steatoza hepatica inseamna un exces de grasime ce se depune in celulele hepatice si astfel ficatul nu mai functioneaza in mod corespunzator.

De cele mai multe ori, boala nu prezinta simptome majore. Bolnavii pot acuza o durere epigastrica, eventual sensibila la palpare si arareori apare icterul.

Ce urmari are netratarea bolii

In cazul in care nu se iau masuri, boala se transforma in steato-hepatita, iar apoi in fibroza (cicatrici aparute in ficat, datorate unor inflamatii care scot din functiune portiuni intregi din tesutul hepatic).

Grasimile sunt metabolizate in ficat, mai ales la persoanelor obeze, in cazul carora transportul grasimilor catre tesuturile adipoase poate fi incetinit in momentul in care ficatul devine un teren propice pentru acumularea grasimilor in exces.

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP