Deutsche Welle, plangere oficiala cu privire la brutalitatea jandarmilor! Solicita autoritatilor romane anchetarea agresarii corespondentului sau!

763

Purtatorul de cuvant al Deutsche Welle, Christoph Jumpelt, a cerut Romaniei sa-i aduca in fata justitiei pe cei responsabili pentru agresarea corespondentului DW, vineri seara, la protestele antiguvernamentale din Piata Victoriei.

DW a depus o plangere oficiala luni cu privire la actele de brutalitate ale fortelor de ordine impotriva corespondentului Cristian Stefanescu. Jumpelt a spus ca exista „suficiente dovezi” din videoclipuri si din declaratiile martorilor oculari, pentru a arata ca jandarmeria a atacat in mod deliberat jurnalisti, in timpul manifestatiilor antiguvernamentale de vineri, din Piata Victoriei, scrie DW.

„Corespondentul nostru purta la vedere legitimatia sa de presa si s-a identificat in fata fortelor de ordine ca fiind jurnalist,” a declarat Jumpelt. „in ciuda acestui lucru, un grup de jandarmi au inceput sa-l bata cu scuturile si bastoanele.” Mai multi oameni de presa, printre care si un cameraman de la televiziunea publica din Austria (ORF) au fost agresati, in timp ce transmiteau protestul.

Turisti israelieni au fost, de asemenea, batuti de fortele de ordine. Deutsche Welle a informat Ministerul german de Externe si Oficiul de presa al Guvernului german cu privire la acest caz. „Ne asteptam ca autoritatile romane sa faca pasii necesari pentru a-i aduce pe jandarmii implicati in acest incident revoltator in fata justitiei,” a mai precizat purtatorul de cuvant.