Descoperirea unui profesor de origine romana: Meteorit de 100.000 de dolari, folosit pe post de opritor pentru usa!

553

Un barbat din Michigan tinea in curte o avere fara sa stie de ea. Acesta avea in fata casei un bolovan vechi de peste 30 de ani, pe care il folosea pe post de opritor pentru usa de la intrare.

Bolovanul de 9 kilograme s-a dovedit a fi un meteorit extrem de valoros. Potrivit Monei Sirbescu, profesor roman de geologie la Universitatea din Michigan, meteoritul valoreaza in jur de 100.000 de dolari.

Mona Sirbescu a declarat pentru CNN ca de-a lungul carierei sale a analizat numeroase pietre, aduse la institutul din Michigan de catre diferite persoane, insa niciuna valoroasa.

„Timp de 18 ani am analizat numerosi bolovani, insa de fiecare data raspunsul a fost acelasi: nici vorba de vreun meteorit. Nu si de aceasta data”, a declarat profesorul roman.

Dupa o serie de teste, profesorul a stabilit ca piatra este un meteorit format din 88,5% fier si 11,5% nichel. Mona Sirbescu a precizat pentru CNN ca nu este vorba despre un meteorit oarecare. Lucru confirmat si de catre cercetatorii din Washington, noteaza CNN.

Meteoritul de 9 kilograme valoreaza 100.000 de dolari, fiind pe locul sase in topul celor mai mari meteoriti cazuti pe teritoriul Michiganului. “Este cel mai valoros meteorit pe care l-am tinut in mâna, in intreaga mea cariera de geolog”, a precizat profesorul, citat de stirileprotv.