Stiri Romania

Declaratia unui deputat italian provoaca reactii dure in comunitatea de romani din Peninsula! „Italia a importat infractorii romani”!

Luigi Di Maio, deputat italian si membru al formatiunii populiste Miscarea Cinci Stele (M5S), a generat polemici afirmand ca Italia a importat 40% dintre „infractorii” romani, in timp ce Romania importa „companii” italiene, ambasadorul roman la Roma, George Gabriel Bologan, denuntand afirmatiile.

Loading...

„Italia a importat din Romania 40% dintre infractorii lor. in timp ce Romania importa din Italia firmele noastre si capitalul. Ce afacere este aceasta Uniune Europeana!”, a scris Luigi Di Maio pe pagina sa de Facebook, potrivit publicatei La Stampa si site-ului LiberoPensiero.eu.

„Dat fiind ca Italia nu a vrut niciodata sa faca justitia sa functioneze, ba chiar de multe ori a sabotat-o intentionat, noi atragem infractori, in timp ce companiile noastre merg acolo unde sistemele judiciare sunt mai eficiente: cum este cazul Romaniei”, a explicat Luigi Di Maio, denuntand coruptia din Italia, scrie Mediafax.

Declaratiile deputatului italian au atras reactiile asociatiilor romanilor din Italia si a ambasadorului Romaniei, George Gabriel Bologan.

„Este un mesaj care, dincolo de opiniile personale, ii ofenseaza pe toti concetatenii mei de buna-credinta. John Austin afirma ca rostirea unei propozitii inseamna o actiune care poate distruge sau construi. Iar cuvintele, chiar intr-un anumit context, pot ofensa, fara ca acesta sa fie scopul intentionat. Comunitatea romanilor este bine integrata in structura sociala italiana”, a declarat George Gabriel Bologan.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP