Sanatate

De ce e important sa consumi acest condiment la trecerea dintre anotimpuri

Bobocii uscati ai arborelui de cuisoare devin in bucataria noastra unii dintre cele mai aromate condimente. Dar aceasta nu este singura lor virtute. Cuisoarele au o putere antioxidanta extraordinara, restabilesc nivelul de energie si fortifica sistemul imunitar. Dar, asta nu este tot. Citeste in continuare pentru a afla mai multe beneficii ale acestui condiment miraculos.

Cuisoarele sunt plante –medicament care trateaza o varietate de boli. Acesti muguri cu o aroma dulce- amaruie contin : taninuri, betacaroten, flavonoide si in proportie de 90% eugenol, o substanta foarte activa, care combate inflamatiile.

Mai ales la trecere dintre anotimpuri, cand vremea este instabila si virozele ne pandesc la tot pasul, cel putin din 10 motive trebuie sa  beneficiem de efectele curative ale cuisoarelor pentru a combate problemele de sanatate frecvente primavara:

1. Pretioasa mirodenie era folosita in scop terapeutic din secolul al VII-lea. Medicii acelor timpuri foloseau cuisoarele ca panaceu, termen provenit de la numele zeitei de origine greaca, avand rolul ipotetic de a vindeca bolile si de a prelungi viata.

Loading...

2. Infuzia de cuisoare trateaza infectiile respiratorii ( raceala, gripa, sinuzita). Infuzia se prepara astfel: Intr-o cana cu apa fierbinte, adauga 3-4 cuisoare macinate si lasa ceaiul sa clocoteasca un minut; dupa aceea, licoarea se lasa la infuzat cinci minute. Adauga un pic de miere si consuma infuzia cat este calda.

3. Cuisoarele sunt plante aromate antioxidante foarte puternice; ele incarca organismul cu energie si fortifica sistemul imunitar.

4. Ceaiul de cuisoare este un excelent calmant care trateaza tusea, astmul, durerile de cap sau pe cele cauzate de masele.

5, Uleiul de cuisoare este indicat in boli ale cavitatii bucale: afte,  gingivite si dureri dentare. In aceste cazuri se folosesc tamponarile cu ulei.

6. In sezonul virozelor, o cura de 14 zile pe luna cu compoturi si cu sucuri de fructe, in care se adauga cate doua-trei cuisoare sub forma de  pulbere, contribuie la cresterea imunitatii.

7. Infuzia de cuisoare este un remediu pentru afectiunile digestive, precum colita de putrefactie si balonarea, avand efecte antibacteriene, sudorifice si calmante .

8.  De asemenea, infuzia preparata din trei-patru cuisoare, bauta seara, cu 15 minute inainte de culcare, combate insomnia.

9. Uleiul de cuisoare  este un remediu  foarte bun pentru hipertensivi (cate trei-patru picaturi de ulei se pun pe paine  si se consuma de doua ori pe zi).

10. Uleiul de cuisoare este un excelent tonic pentru pielea uscata, obosita si pentru pungile de sub ochi.

Sursa: click.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP