Sanatate

Daca vrei sa renunti la sport si la o viata sanatoasa, gandeste-te de doua ori inainte! Iata de ce!

 

Sunt momente in care vrei sa renunti. Sunt momente in care rezultatele dorite nu se fac simtite si in astfel de momente poate fi destul de usor sa slabesti. De aceea, noi am alcatuit o lista de motive si de sfaturi care sa te ajute sa continui in acest drum plin de satisfactii personale pe termen lung.

Fie ca vrei sa slabesti, fie ca ti-ai propus sa ai un stil de viata sanatos, sportul zilnic sau macar 3 zile de saptamana face parte din program. Din pacate, entuziasmul de la inceput se poate pierde usor dupa ce sportul devine o rutina sau daca nu mai slabesti atat de mult pe cat ai vrea. Tine cont de aceste sfaturi inainte de a te decide sa renunti!

Este nevoie sa schimbi frecvent tipul de exercitii

Rezultatele se vor vedea in timp, nicidecum imediat, asa cum e posibil sa te astepti. La inceput, corpul incearca se adapteze la noul stil de viata si reusesti sa slabesti destul de usor.

Loading...

Odata ce te obisnuiesti cu exercitiile fizice pe care le faci, urmeaza o perioada de stagnare, de aceea este nevoie sa optezi pentru unele de o intensitate mai mare, pentru a accelera arderile si a slabi mai usor.

Alege-ti tipul de sport potrivit

Daca vrei sa slabesti, este necesar sa fii consecvent si sa faci miscare cu regularitate. De aceea, ar fi bine sa alegi un tip de miscare fizica potrivit tie si care sa fie pe gustul tau, pentru ca multi sunt tentati sa opteze pentru ceva dificil de la inceput, sa se suprasolicite, apoi sa renunte.

Pana la urma e important sa faci miscare, nu neaparat sa urmezi o tendinta sau sa slabesti exagerat de mult intr-un timp scurt. Dansul, mersul pe bicicleta, alergatul, gimnastica la domiciliu, inotul – oricare dintre ele te poate ajuta sa raman in forma si sanatos.

Evita sa arzi etapele

Incepe cu exercitii usoare si creste intensitatea progresiv, fara graba. In acest fel corpul se va obisnuit treptat cu efortul. Daca te suprasoliciti pentru a obtine rezultate rapide, ai toate sansele sa te dai batut intr-un timp scurt din cauza unor accidentari, a unor posibile intinderi sau din pricina febrei musculare.

Accepta epuizarea

Este normal sa ai zile in care ai vrea sa nu mergi la sala sau sa nu faci miscare, pentru ca ajungi sa percepi aceasta activitate ca pe o corvoada.

Daca, odata ajuns in acest punct, accepti ca poti avea si zile proaste si nu renunti la ceea ce ai de facut, vei ajunge sa descoperi etapa urmatoare, aceea in care corpul elibereaza endorfine, care induc o stare de bine. Vei descoperi pe parcurs ca sportul poate fi placut si ca merita sa faci eforturi sa continui.

Fara termene limita

Nimic mai stresant pentru mintea si corpul tau decat sa-ti impui sa slabesti un numar de kilograme pana la o data anume. Daca nu vei atinge acest scop, este posibil sa renunti la sport, la dieta. Din acest motiv, este ideal sa tintesti spre stabilirea unui stil de viata sanatos, pe termen lung, cu rezultate obtinute in timp, nu de pe o zi pe alta.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP