Stiri Romania

Cum vede presa internationala vizita printului Charles in Romania! „Ofensiva de fermecare a europenilor”, „dansuri traditionale romanesti in debutul unui turneu european”!

Vizita pe care printul Charles al Marii Britanii o face in aceasta perioada in Romania a fost reflectata pe larg in presa internationala, prin intermediul unor articole ce au fost publicate de o serie de companii mass-media cu titluri precum ”Turneu european post-Brexit”, ”Ofensiva de fermecare a europenilor”, ”Dansuri traditionale romanesti in debutul unui turneu european”, dar si ”Ce ar spune Camilla?”, prin care tabloidul Daily Mail, surprinzand momentul intalnirii printului britanic cu principesa Margareta, a facut o gluma, remarcand in acelasi timp eleganta mostenitoarei coroanei Romaniei.

Printul Charles al Marii Britanii se afla in aceasta perioada intr-un turneu de noua zile in trei tari din Europa – Romania, Italia si Austria -, considerat de presa internationala un demers diplomatic efectuat cu scopul de a reasigura natiunile europene de faptul ca Marea Britanie va ramane un aliat apropiat al acestora si dupa Brexit.

Printul Charles a ajuns in Bucuresti miercuri, in aceeasi zi in care prim-ministrul britanic Theresa May a declansat procedura pentru Brexit, in urma careia Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, transmite News.ro.

Fiul reginei Elizabeth a II-a efectueaza in Romania o vizita oficiala de trei zile, marcata de numeroase activitati si evenimente. Presedintele roman Klaus Iohannis l-a primit pe printul Charles la Palatul Cotroceni si l-a decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce. Vizita mostenitorului britanic a inclus si intrevederi cu premierul Sorin Grindeanu, cu Patriarhul Daniel si cu Principesa Margareta si Principele Radu. Mostenitorul coroanei britanice a mers si la Muzeul Satului din Bucuresti, in Parcul Natural Vacaresti, Centrul Vechi din Bucuresti si a efectuat o vizita la Teatrul National Bucuresti.

Printul Charles viziteaza cu regularitate Romania si detine doua proprietati in Transilvania. El va pleca din Romania vineri, iar urmatoarea etapa a turneului sau european va fi Italia. Sotia sa, Camilla, il va insoti in vizitele oficiale din Italia si Austria.

Loading...

Vizita pe care printul Charles a efectuat-o in Romania a fost reflectata pe larg in presa internationala. ”Printul Charles isi continua «Turneul Brexit» in Romania”, a titrat Daily Mail, joi.

Evening Standard a acordat acestui turneu diplomatic o conotatie politica si mai accentuata: ”Printul Charles viziteaza Romania intr-o ofensiva post-Brexit de fermecare a tarilor Europene”.

ABC News a publicat un articol in care a descris un moment artistic, mai putin protocolar, din timpul vizitei printului britanic, care s-a petrecut la Muzeul Satului din Bucuresti – ”Printul Charles se alatura unei trupe de dansuri populare romanesti in turneul sau european post-Brexit”.

Acelasi moment a fost relatat pe larg si de postul de televiziune ITV, care a publicat pe site-ul sau un articol cu titlul ”Cu totii impreuna, acum: Printul Charles a luat parte la un dans traditional din Romania”.

Cotidianul The Telegraph a insistat pe acelasi moment artistic – ”Printul de Wales a incercat un dans traditional in Romania”.

Momentul artistic de la Muzeul Satului din Bucuresti a fost reflectat si in titlurile publicate de Fox News – ”Printul Charles se alatura unei trupe de dansuri populare din Romania in timpul turneului sau european” -, dar si de revista americana People – ”Printul Charles a dansat in timpul vizitei sale in Romania”.

Tabloidul The Sun a preferat sa insiste pe un alt aspect, reliefand incalcarea protocolului regal in timpul vizitei printului Charles si ospitalitatea deosebita a romanilor: ”Acesta nu este protocolul regal! Printul Charles a fost sarutat pe obraz de o fetita in timpul vizitei in Romania”.

”Printul de Wales are parte de o primire foarte prietenoasa in timpul vizitei sale la o fundatie de caritate din Romania”, a continuat The Sun.

Acelasi moment inedit a fost evidentiat si de tabloidul The Mirror: ”Un moment adorabil – Printul Charles primeste o imbratisare puternica de la un copil dintr-un orfelinat din Romania”.

Daily Mail, surprinzand momentul intalnirii printului britanic cu principesa Margareta, a facut o gluma, remarcand in acelasi timp eleganta mostenitoarei coroanei Romaniei: ”Ce ar spune Camilla? Charles o intampina pe printesa mostenitoare a Romaniei, Margareta, cu un sarut tandru pe mana (iar ea ii intoarce complimentul cu un sarut pe obraz)”.

Daily Mail a remarcat eleganta principesei Margareta: ”Printul Charles si-a inceput turneul european calatorind singur in Romania, iar sotia lui, Camilla, i se va alatura abia vineri. insa Printul Charles, in varsta de 68 de ani, nu duce lipsa de insotitoare stralucitoare in aceasta calatorie, si a fost primit la un ceai oficial de principesa Margareta a Romaniei, care a fost extrem de eleganta intr-un rochie verde”.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP