Vremea

Cum va fi vremea din septembrie pana in noiembrie! Vom avea parte de o toamna calda, cu precipitatii!

Dupa o vara calda, pe alocuri capricioasa, urmeaza o toamna cu temperaturi mai mari decat ar fi fost normal, anunta ANM, care a facut publica prognoza pe lunile septembrie, octombrie si noiembrie.

In luna septembrie, conform ANM, temperatura medie lunara a aerului va fi mai mare decat media multianuala, mai ales in sud-estul, sudul si vestul tarii. Media multianuala, masurata din 1981, este de 14,8 grade Celsius.

In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi in general deficitare in septembrie. Exceptie fac regiunile nordice si cele centrale, unde, local, vor fi apropiate de norma climatologica.

Loading...

In octombrie, temperaturile vor fi tot peste medie in sud, sud-est si local in vest. In restul tarii acestea vor fi apropiate de normal (9,6 grade Celsius).

Precipitatiile totale lunare vor fi apropiate de mediile multianuale (43,5 de litri pe metrul patrat). Doar local va ploua mai mult in centru, vest si est.

Si in noiembrie va fi mai cald decat in mod normal (3,8 grade) in sudul, sud-estul si vestul tarii. In rest, temperaturile vor fi cele normale pentru aceasta perioada.

Precipitatiile vor fi mai abundente in centrul si estul tarii. In rest, acestea se vor apropia de mediile climatologice (41,5 litri pe metrul patrat).

Vezi si temperaturile prognozate pentru fiecare regiune, in fiecare luna de toamna.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP