Sanatate

Cum te poti conecta cu energiile pamantului pentru a avea o mult mai bun stare de sanatate!

 

Aceasta este una dintre cele mai vechi practici de a ne imbunatati santatea, iar strabunii nostri ii cunoasteau foarte bine beneficiile, fara sa se gandeasca prea mult la asta. CIteste in continuare petnru a afla cum te poti conecta cu energiile pamantului si ce efecte are asupra organismului tau.

Ai mers vreodata descult? Pe iarba sau pe nisip si sa simti pamantul? Ai simtit cumva ca esti “acasa” odata ce ti-ai pus talpile goale pe pamant? Te-ai intrebat vreodata de ce?

Iata 7 beneficii ale impamantarii – conectarea cu pamantul.

1. Iti limpezeste mintea

Este destul de greu sa nu fii atent la fiecare pas pe care il faci atunci cand nu esti “ocrotit” de incaltari. Trebuie sa te feresti de cioburi, cioturi, pietre ascutite. Ancorarea in prezent iti limpezeste mintea, te ajuta sa te concentrezi pe ACUM. Cu siguranta ai auzit de multe ori in ultima vreme cat de importanta este “trezirea”, trairea in prezent, cheia fericirii si a sanatatii sufletului si mintii.

Loading...

2. Este un fel de yoga

Mersul descult intareste muschii, tendoanele si ligamentele talpilor, gleznelor si gambelor. De asemenea, ajuta la pastrarea sanatatii genunchilor si spatelui. Mai mult, mersul descult te ajuta sa iti corectezi postura.

3. Este reflexoterapie

Sedintele specializate de reflexoterapie costa bani. Mersul descult este gratis. Fiecare “ridicatura” intalnita in drum atinge un punct sensibil. Chiar daca doare la inceput, este o stimulare a centrilor nervosi aflati in talpa.

4. Scade anxietatea si depresia

Mersul pe jos, prin iarba, poate scadea simptomele de anxietate si depresie cu pana la 62%, gratie eliberarii de endorfine.

5. Dormi mai bine

Stramosii antici considerau un bun tratament pentru insomnia mersul descult prin iarba.

6. Te legi cu pamantul

Corpul uman contine 60% apa, ceea ce inseamna ca suntem buni conductori de energie. La randul sau, pamantul este incarcat cu ioni negativi. Dupa “conectarea” cu pamantul, ionii negativi actioneaza ca factori detoxifianti, reduc inflamatiile, calmeaza, regleaza ceasul biologic, ciclurile hormonale si ritmul fiziologic. Cel mai bun loc pentru a capta ionii negativi prin talpi este malul unei ape, sau prin iarba uda.

7. Intoarcerea la mama natura

Cand mergi descult nu te bucuri numai de conectarea prin talpi cu mama natura, ci cu tot restul fiintei tale. Te bucuri de razele soarelui, auzi zgomotul adierii de vant.

Pentru a beneficia de toate avantajele de mai sus, este recomandat sa mergi descult cel putin o ora pe zi.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP