Cum se va circula cu trenul dupa 1 iunie. CFR Calatori: Nu alegeti doar trenuri la ore de varf, purtati masca!

10

CFR Calatori anunta ca repune in circulatie, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu exceptia celor de naveta pentru elevi. Pe toata perioada calatoriei, este obligatorie masca de protectie. CFR recomanda plata cu cardul la ghiseu si, in masura posibilitatilor, cumpararea biletelor online.

CFR Calatori a transmis, vineri, ca va continua procesul de repunere in circulatie a trenurilor a caror circulatie a fost temporar suspendata in perioada starii de urgenta si a starii de alerta.

Primele trenuri au fost repuse in circulatie, gradual, odata cu iesirea din starea de urgenta si continua din 1 iunie, cu exceptia trenurilor de naveta pentru elevi.

CFR recomanda tuturor calatorilor sa cumpere biletele din timp, mai ales ca din 3 iunie, acestea pot fi achizitionate anticipat, inainte de plecare iar acest termen creste de la 10 la 20 de zile.

De asemenea, CFR recomanda cumpararea biletelor de tren online pentru a evita aglomeratia la ghisee/casele de bilete si manipularea banilor in numerar.

La ghiseu, este indicata plata cu card bancar sau telefon, in punctele de vanzare unde este posibil acest lucru.

CFR Calatori recomanda pasagerilor sa nu aleaga doar trenurile de la orele de varf, avand in vedere ca majoritatea companiilor/institutiilor au introdus programul decalat pentru angajati.

Din data de 3 iunie, CFR Calatori va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucreaza impreuna sa ocupe locuri alaturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpara locuri distantate.

Masca de protectie la bordul trenurilor CFR Calatori este obligatorie pe toata durata calatoriei.