Stiri

Cum se explica faptul ca romanii isi ingroapa mortii la doi metri in pamant?

S-a impamantenit de secole traditia ca oamenii sa-si ingroape mortii intr-o groapa la doi metri in pamant, dar aceasta regula nescrisa are radacini istorice foarte adanci despre care putini stiu. Explicatia este data de todayifoundout.com care sustine ca in spatele acestei traditii stau bolile care au bantuit lumea de-a lungul vremii. In vocabularul limbii engleze este si o expresie „six feet under”, a carei traducere exacta este 6 picioare sub, dar care, odata ce este pronuntata, interlocutorul intelege ca este vorba de inmormantare sau moarte.

Aceasta traditie vine tocmai din 1655, cand intreaga Anglie a fost devastata de ciuma. In acei ani, cea mai mare teama a oamenilor era raspandirea bolii. acesta este motivulpentru care primarul de pe atunci al Londrei a emis un decret special conform caruia persoanele decedate trebuiau ingropate la 6 picioare sub pamant, la 2 metri sub pamant, pentru a evita raspandirea infectiei, noteaza cei de la todayifoundout.com

Loading...

Deoarece infectia era raspandita in primul rand de catre insecte si abia apoi de cadavre, multi au pus la indoiala decizia. Cu toate astea, standardul pentru ingroparea mortilor a ramas valabil pana in zilele noastre. In Statele Unite, de exemplu, standardul de adancime variaza de la un stat la altul. In majoritatea cazurilor este de 8 inch (aprox. 21 cm). Se pare ca autoritatile locale considera a fi suficient. Dar in unele state se inmormanteaza la o adancime de 4 metri. Se procedeaza astfel pentru ca sa mai ramana loc sa fie ingropati deasupra si altii. De obicei aceasta procedura este valabila in cazul rudelor si prietenilor apropiati.

Adancimea de 2 metri este considerata a fi cea mai comuna. In unele zone o adancime mai mare decat aceasta poate crea probleme. In special in regiunile unde sunt ape subterane. De exemplu, in New Orleans sicriele ingropate prea adanc erau impinse afara de curentii de apa.

In Marea Britanie este in vigoare standardul adoptat de acum cateva secole. Sigur, motivul nu mai este acelasie. Serviciile de specialitate indeamna oamenii sa ingroape sicriele la o adancime suficienta pentru ca acestea sa nu fie dezgropate de animale.

sursa: exquis.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP