Crezi ca vei mai manca legume congelate dupa ce vei afla asta?

744

 

Este bine de stiut ca legumele congelate ar trebui sa faca parte din dieta noastra, valorile lor nutritive pastrandu-se excelent prin aceasta metoda de conservare, dar exista unele legume care nu suporta aceasta metoda. Citeste in continuare pentru  a afla care sunt aceste legume si de ce ar trebui sa fie evitate.

S-a dovedit ca legumele congelate sunt adesea mai hranitoare decat cele proaspete, deoarece acestea sunt culese la varful maturitatii, cand nivelul de nutrienti este cel mai ridicat. Legumele respective sunt, de obicei, partial fierte, apoi congelate, pentru a nu se degrada. Atunci cand legumele sunt culese la final de sezon si s-au maturat putin mai mult, nutrientii si vitaminele se pot pierde.

Trebuie avut in vedere ca anumite legume, precum broccoli si conopida, nu se preteaza la acest proces de pastrare, de aceea trebuie evitate. Pentru a va mentine o sanatate optima, consumati urmatoarele trei alimente, care isi pastreaza toate proprietatile dupa ce sunt congelate:

Mazarea congelata se gateste aproape instantaneu la fierbere – cam in 30 de secunde! – , facand-o usor de folosit in toate variantele posibile: de la simple salate, pana la feluri de peste. Mazarea congelata te va ajuta sa economisesti o multime de timp.

Anghinarea congelata te va ajuta sa treci peste procesul de decojite care iti pune in pericol degetele. Iar daca nu-ti pierzi vreo falanga, siguri iti vei pierde cumpatul si rabdarea in timp ce incerci sa ajungi la miezul comestibil. Asadar, e mult mai facil sa te bucuri de beneficiile acestei legume direct din ambalaj.

Spanacul congelat te va scapa de calvarul de a spala frunza cu frunza, cheltuind mult timp si apa. Nu uita ca, dupa ce-l speli, trebuie sa-l oparesti, apoi sa-l pui la scurs, asa ca nu vei ramne decat cu o mana din ce aveai initial. Spanacul congelat nu-si va pierde din proprietati; textura lui nu va avea de suferit si va ramane la fel de moale dupa fierbere, plus ca exista o varietate intreaga de feluri de mancare pe care le poti gati: de la briose, pana la bundinca, scoici umplute si salate.

Sursa: realitatea.net