Sanatate

Creste in padurile din Romania primavara si are un efect miraculos asupra colesterolului! Afla care este aceasta planta miraculoasa!

 

In intreaga lume numarul persoanelor care se confrunta cu un nivel ridicat al colesterolului este urias. In cazul in care valoarea colesterolului depaseste 240 mg, trebuie sa stii ca acesta iti poate pune in pericol starea de sanatate. Din fericire, exista remedii naturiste care pot rezolva aceasta problema de sanatate. Citeste in continuare pentru a afla care este planta care poate face asta eficient.

Plantele de primavara sunt adevarate izvoare de sanatate. Dr. Ovidiu Bojor ne sfatuieste sa nu ocolim sub nici o forma untisorul. Iata ce beneficii aduce.

Loading...

Untisorul apare intr-una din mustrarile pe care Iisus le face fariseilor, care dau „zeciuiala din izma si untisor”, dar neglijeaza „dreptatea si iubirea lui Dumnezeu”. La noi este extrem de frecvent, de la campie pana in zona montana.

Frunzele de untisor contin saruri minerale, protide si hidrati de carbon in cantitati mici si vitamina C in cantitati apreciabile.

Planta este folosita pentru actiunea astringenta, anticolesterolemianta si antihipertensiva, precum si pentru aportul de vitamina C si de saruri minerale in tratamentul unor tulburari neurovegetative de sezon.

La inceput de primavara, frunzele tinere de untisor pot constitui un pretios adjuvant in tratamentul asteniilor de primavara, care au drept cauze principale hipovitaminozele (in special C si A) si deficitul de substante minerale (Ca, P, Fe, Mg).

De asemenea, dar numai in aceasta perioada, frunzele tinere ale plantei pot contribui, datorita continutului ridicat de potasiu si de fibre alimentare, la reducerea nivelului colesterolului in sange si la reglarea tensiunii arteriale.

Atentie! Frunzele de untisor nu pot fi consumate decat fragede, nu mai mult de 50-100 g/zi si in combinatie cu salata verde, leurda etc. Dupa maturizare, frunzele de untisor devin (impreuna cu radacinile, tulpinile si florile), toxice: 200 mg de anemonina, substanta care se formeaza dupa maturizare in planta, sunt suficiente pentru a provoca moartea unui animal care cantareste 10 kg!

Sursa: click.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP